BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden, kasırga ve hortumun vurduğu Kentucky'de----

Biden, kasırga ve hortumun vurduğu Kentucky'de

Biden, kasırga ve hortumun vurduğu Kentucky'de
16 Aralık 2021 - 00:38 www.finansgundem.com

ABD Başkanı, hortum ve kasırga ile Amerikan tarihinin en ölümcül felaketini yaşayan Kentucky eyaletine geldi. Felaketi yaşayan bölge halkı ile görüşen Biden, yaraların sarılacağını söyledi

ABD Başkanı Joe Biden kasırgadan en çok etkilenen Kentucky eyaletine bağlı Dawson Springs kasabasında bölge halkıyla biraraya geldikten sonra bir konuşma yaptı. Biden, bölgenin toparlanması için federal hükümetin ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

ABD Başkanı federal hükümetin eyalette acil durum kapsamında yapılan çalışmaların tüm masraflarını bir ay boyunca karşılayacağını açıkladı.

Kasırgada yakınlarını kaybedenlere psikolojik destek de sağlanacağını belirten Başkan Biden, “Toparlanacağız, öncesinden daha güçlü olacağız, söz veriyorum. İnancınızı kaybetmeyin. Hepimiz yanınızdayız” dedi.

Dawson Springs kasabasını ziyareti sırasında elinde kasırgadan hasar görmüş ancak tahrip olmamış bir ABD bayrağı taşıyan 12 yaşındaki Rayliee ile tanışan Başkan Biden, Rayliee’ye muharebelerde savaşan komutanlara verilen madeni paralardan verdiğini söyleyerek, “O da savaş meydanında’’ dedi.

Başkan Joe Biden Acil Durum Yönetimi Dairesi’nin (FEMA) bölgenin yeniden toparlanması kapsamındaki çalışmalar kapsamında şu an için ek bir bütçeye ihtiyacı olmadığını söyledi.

Kasırgada 74 kişinin hayatını kaybettiği Kentucky eyaletinin valisi Andy Beshear, Başkan Biden’dan önce kürsüde basın mensuplarına açıklama yaparken konuşmakta zorlandı, “Keşke başka koşullarda bir arada olsaydık” diyen Demokrat Vali, Biden yönetiminin afet sonrası bölgeye hızla yardım gönderdiğini belirtti.

Biden’ın uçağı Air Force One Kentucky’deki Fort Campbell üssüne indi ve ilk olarak helikopterle kasırganın yol açtığı tahribatı inceledi. Başkan Biden kasırgadan en çok etkilenen Mayfield kasabasında bir mahalleyi ziyaret etti, daha sonra da Mayfield’dan 113 kilometre uzaklıktaki Dawson Springs kasabasına geçti.

Dawson Springs Belediye Başkanı Chris Smiley, kasabanın yüzde 75’inin kasırgada haritadan silindiğini söyledi.

Kentucky Valisi Andy Beshear, 100 kişiden hala haber alınamadığını ve önümüzdeki günlerde can kaybının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. 

Eyalette hayatını kaybedenlerden 12’sinin çocuk olduğunu belirtti. Kasırgada 74 kişinin hayatını kaybettiği Kentucky'de ölenler arasında 2 aylık bir bebek de var.

FEMA bölgeye içme suyu, yemek ve jeneratör gönderdi

Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi (FEMA) Kentucky’ye arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra jeneratör, içme suyu, yemek, battaniye, bebek karyolası ve pandemi barınma kitleri gönderdi.

10 bin nüfuslu Mayfield kasabasında çok sayıda ev ve iş yerinde elektrik kesik ve kasabada suyun kaynatılarak içilmesi tavsiyesi yapıldı. Belediye yetkilileri ekiplerin elektrik direklerini onarıp yeni hat çekmelerinin 1 hafta-10 gün sürebileceğini belirtiyor.

ABD Başkanı Biden Kentucky ve komşu Tennessee ve Illinois eyaletlerini federal afet bölgesi ilan etti. Arkansas, Tennessee, Illinois ve Missouri eyaletlerinde hayatını kaybedenler de eklendiğinde kasırgada toplam 88 can kaybı oldu.

“Başkan mağdurları siyasi parti bağlantılı kişiler olarak değil insan olarak görüyor’’

Demokrat Başkan Biden, eski başkan Donald Trump’ın seçimi kendisinin kazandığı yönündeki iddialarına seçmen ve liderlerinin destek verdiği Cumhuriyetçi Parti eğilimli olan bir eyaleti ziyaret ediyor.

Ancak Beyaz Saray bölgedeki çalışmalara siyaseti karıştırmamak konusunda dikkatli hareket ediyor. Buna iklim değişikliğinin kasırga felaketinde bir rol oynayıp oynamadığı konusunu gündeme getirmemek de dahil.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki’ye Başkan Biden’ın muhafazakar eğilimli bir bölgeyi ziyarete hazırlanmasının zor olup olmadığı soruldu.

Psaki soruyu, “Başkan insanlara yaşadıkları trajedi, verdikleri kayıptan dolayı hissettikleri acı, evlerini kaybetmeleri ve bu kasırganın ardından toparlanıp toparlanamayacakları konusunda pek çok kişinin sorduğu soruları açısından bakıyor. Başkan mağdurları siyasi parti bağlantısı olan kişiler olarak değil insan olarak görüyor. Bölge halkı zor bir dönemden geçerken insanların yanında olmak istiyor” sözleriyle yanıtladı. (Amerikanın Sesi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)