BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden itiraz etti, Teksas'taki kürtaj yasağı askıya alındı----

Biden itiraz etti, Teksas'taki kürtaj yasağı askıya alındı

Biden itiraz etti, Teksas'taki kürtaj yasağı askıya alındı
07 Ekim 2021 - 12:27 www.finansgundem.com

ABD'de, Teksas eyaletinin tecavüz ya da ensest istisnasız 6 haftaya varan hamileliklerde kürtaj yasağına karşı Adalet Bakanlığı'nın açtığı davadan, yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ABD'de bir federal yargıç, Teksas eyaletinde kadınların kürtaj yaptırmasını fiilen imkansız kılan yeni yasal düzenleme hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararı memnuniyetle karşılayan Beyaz Saray yargıcın hükmünü, "kadınların anayasal haklarının iade edilmesi yönünde önemli bir adım" diye niteledi.

Teksas eyaletinin Austin Bölgesi Federal Yargıcı Robert Pitman, Biden yönetiminin, Anayasa'ya uygunluğu tartışmalı olduğu sürece yasanın uygulanmasının engellenmesi yönündeki başvurusunu değerlendiriyordu.

Kürtajı fiilen imkansız hale getiren yasa, Teksas Eyaleti Yasama Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi çoğunluk tarafından önerilmiş ve onaylanmıştı.

Yargıç'tan 113 sayfalık gerekçe

Austin Bölge Yargıcı Robert Pitman, yasanın, yürürlüğe girdiği 1 Eylül tarihinden itibaren "kadınların Anayasa ile güvence altına alınmış olan hayatları üzerinde kontrol sahibi olma hakkının yasadışı bir şekilde engellendiğini" kaydetti.

Yargıç "Bu mahkeme bu kadar önemli bir hakkın bir gün daha böylesine saldırganca engellenmesine onay vermeyecektir" dedi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan Teksas'a 'kürtaj' davası

 

Çin'de tıbbi gereklilik dışı kürtaj kısıtlanacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)