BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden: İki büyük Rus finans şirketine yaptırım kararı aldık----

Biden: İki büyük Rus finans şirketine yaptırım kararı aldık

Biden: İki büyük Rus finans şirketine yaptırım kararı aldık
22 Şubat 2022 - 22:31 www.finansgundem.com

Biden "İki büyük Rus finans şirketine ve Ordu Bankası'na yönelik yaptırım kararı aldık. Daha sonra Rusya'nın borcuna da yönelik yaptırım uygulayacağız. Rusya Batı'dan borç alamayacak ve ticaret yapamayacak" diye konuştu

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın saldırganlığının artması halinde yaptırımların artacağını dikkat çekerek, Rusya’nın iki büyük finans şirketine yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Biden'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"Putin, Ukrayna'nın 2 bölgesini bağımsız olarak resmen tanıdığını söyledi. Şu anda Ukrayna'nın bölgelerinde hak iddia etti. Bu Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcıdır. Ben de yaptırımlara başlayacağım. 2014'te uyguladıklarımızdan daha fazla olacak. Putin bölgeyi ele geçirmek istedi, bu uluslararası hukuka aykırıdır.

Rusya'ya bugün ilk yaptırımları açıklıyorum. Rusya durumu arttırırsa biz de yaptırımları arttırırız. İki büyük Rus finans şirketine ve Ordu Bankası'na yönelik yaptırım kararı aldık. Daha sonra Rusya'nın borcuna da yönelik yaptırım uygulayacağız. Rusya Batı'dan borç alamayacak ve ticaret yapamayacak. İleriki günlerde Rusya'nın elit ailelerine de yaptırım yapacağız. Kuzey Akım 2'nin ilerletilmemesi üzerine de mutabık kaldık. Rusya agresifliğini devam ettirirse daha fazla yaptırıma maruz kalacak.

Rusya Ukrayna'ya yeniden saldıracak

Ukrayna'da başkent ve şehirlere tehditler var. 150 binden fazla Rus askerleri bölgede. Rusya Ukrayna sınırına giderek yaklaşıyor. Karadeniz'de donanmaları dolanıyor. Sınırda kan bankaları hazırlıyorlar. Savaş yapmayacaksanız ne yapacaksınız kan bankalarını?

Şimdi de politik provokasyon yapılıyor. Bu da uluslararası hukukun ihlalidir. Putin, Rusya parlamentosundan onay aldı. Bu da daha fazla askeri harekat için yolu açıyor."

Trump'tan Biden'a Rusya eleştirisi

 

Rusya Ukrayna'daki diplomatlarını geri çekiyor

 

Putin: Ukrayna nükleer yetkinliğe sahip

 

Ukrayna krizi, doğalgaz krizine dönüşebilir

 

AB, Rusya'ya yönelik yaptırımları açıkladı

Türkiye'nin Ukrayna tavrına Rusya'dan ilk yorum: İlişkilerimize engel değil

 

Stoltenberg: NATO tüm müttefiklerini savunacaktır

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)