BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivBiden, elektrikli araçlara vergi indirimi için bastırıyor----

Biden, elektrikli araçlara vergi indirimi için bastırıyor

Biden, elektrikli araçlara vergi indirimi için bastırıyor
12 Kasım 2021 - 08:36 www.finansgundem.com

Kongre'ye sıfır emisyonlu araçlar için büyük vergi teşvikleri sağlanmasına yönelik tasarıyı geçirmesi için baskı yapmaya devam eden ABD Başkanı Biden, gelecek hafta General Motors'un elektrikli araç fabrikasını ziyaret edecek.


GM'nin "Factoy Zero" diye adlandırdığı ve Michigan'da bulunan fabrikayı Çarşamba günü ziyaret edecek olan Biden'a GM CEO'su Mary Barra da eşlik edecek.

Biden'ın Kongre'nin onayını bekleyen 1,75 trilyon dolar büyüklüğündeki sosyal harcama ve iklim değişikliği paketinde elektrikli araçlar için 12 bin 500 dolara varan vergi indirimi içeriyor. Bu 12 bin 500 doların içinde sendikalı işçiler tarafından üretilmiş elektrikli araçlar için 4500 dolar teşvik, yine ABD'de üretilmiş elektrikli araç bataryaları için 500 dolar destek de yeralıyor. 10 yıllık süreçte verilecek bu vergi desteklerinin toplam maliyeti 9,6 milyar dolar olarak hesahlanıyor.

Bunun yanı sıra, eski fabrikalarını elektrikli araç ve onların parçalarının üretiminin yapıldığı fabrikalara dönüştürecek otomotiv şirketlerine 3,5 milyar dolar destek de verilecek.

Demokrat Senatör Joe Manchin ise, ABD'de sendikalı işçiler tarafından üretilecek elektrikli araçlara 4500 dolar vergi teşviği sağlanmsına karşı.

ABD'de anket: Biden'a olan halk desteği geriledi

 

Türkiye’den motorlu ve elektrikli araç üretimine 2,91 milyar dolar yatırım

 

Suudi Arabistan hidrojen ihraç etmeyi ve elektrikli araba üretmeyi planlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)