BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden duyurdu! LNG için anlaşma tamam----

Biden duyurdu! LNG için anlaşma tamam

Biden duyurdu! LNG için anlaşma tamam
25 Mart 2022 - 12:27 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya enerjide bağımlılığı azaltmak için bu yıl Avrupa'ya ilave 15 milyar metreküp LNG göndermek üzere AB ile anlaştıklarını duyurdu.

Avrupa ülkeleri, Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rus fosil yakıtlarına olan bağımlılıklarını azaltmak için çabalarını artırırken, Biden, bugün yaptığı açıklama ile Avrupa'ya ilave 15 milyar metreküp LNG göndermek üzere AB ile anlaştıklarını duyurdu.

Biden yaptığı açıklamada, "Güvenli bir temiz enerji geleceğine ilerleyişimizi hızlandırırken Rusya'ya olan bağımlılığı azaltmak için bir ortak oyun planı üzerinde anlaşmaya vardık. Bu girişim iki ana konuya odaklanıyor. Bunlardan birincisi Rus gazına bağımlılığın mümkün olduğu kadar çabuk azaltılması ve ikincisi de Avrupa'nın doğal gaza talebini azaltmak" diye konuştu. 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de ABD'nin AB'ye 15 milyar mekreküp ek LNG sağlayacağını ve ABD'den gelecek bu ek LNG arzının Rusya'dan LNG alımının yerini geçeceğini ifade etti. 

Von der Leyen, "Amacılık Rusya'dan fosil yakıtlar alımına bağımlılığı azaltmak ve bunu ancak aralarında LNG'nin de olduğu ek gaz tedarikini artırarak başarabiliriz. Avrupalılar olarak enerjide Rusya'dan güvendiğimiz, dostumuz olan tedarikçilere doğru uzaklaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Asgari ücret yeniden artacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

 

Zirve kararı: Ukrayna'ya destek, Rusya ve Çin'e uyarı

 

Biden: Rusya kimyasal silah kullanırsa karşılık veririz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)