BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBiden döneminde Amazon’un başı ağrıyacak----

Biden döneminde Amazon’un başı ağrıyacak

Biden döneminde Amazon’un başı ağrıyacak
24 Ocak 2021 - 22:40 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgınında online alışverişle değeri yükselen ve hisseleri ralli yapan Amazon, iddialara göre ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin yapacağı rekabet soruşturmaları ve sendikaların çalışan hakları için talepleriyle uğraşacak.

ABD merkezli CNBC’nin konuya ilişkin analizinde Biden liderliğindeki yeni hükümet döneminde Amazon’u bekleyen risklere dikkat çekilerek, sendikaların çalışan hakları için bastırması, büyük teknoloji şirketleri hakkındaki antitröst soruşturmalarının başlayacağı ve iş güvenliği ile gizlilik konularının regülatörler tarafından yakından takip edileceği değerlendirmesi yapılıyor.

“En sendika yanlısı başkan”

Joe Biden’ın “en sendika yanlısı başkan” olacağı sözü üzerine, Amazon’u bekleyen risklerin başında, sendikaların daha iyi şartlar için bastırmasının gelmesi bekleniyor. Biden’ın işçi hareketine vereceği regülasyon desteklerinin, iş gücü içinde sendikalaşılmasına başından beri karşı çıkan Amazon için önemli bir risk teşkil ediyor. Öte yandan, iş güvenliği konusunda yapılacak reform planları kapsamında, eski başkan Obama döneminde yürürlükte olan ancak Trump döneminde iptal edilen kimi işyeri güvenliği tedbirlerinin de yeniden yürürlüğe girmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa'da ve OECD'de yönetimlerin üzerinde çalıştığı dijital hizmet vergisini destekleyen bir tutum sergiliyordu, ancak bu konudaki adımları önümüzdeki dönemde daha da netleşecek. Ayrıca, büyük teknoloji şirketlerinin, İletişim Ahlakı Yasası 230. Madde ile kullanıcılarının platformlarındaki faaliyetlerinde de sorumlu olacak olmaları da Amazon’un iş ortakları konusunda daha dikkatli davranmasına neden olacak. Amazon, kullanıcı verileri gizliliği ve yüz tanıma sistemleri konularında ise insan hakları savunucuları, politikacılar ve çalışanlar tarafınan uzun zamandır, kullanıcı verilerini ve yüz tanıma yazılımlarını hükümet ile paylaşılmaması için baskı altındaydı. Biden ve yardımcısı Kamala Harris, yüz tanıma yazılımlarının hükümet ile paylaşılmasını öngören yasada da kimi değişiklikler yapılmasını istiyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)