BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden: Bütçe açığı bu yıl rekor düzeyde azalacak----

Biden: Bütçe açığı bu yıl rekor düzeyde azalacak

Biden: Bütçe açığı bu yıl rekor düzeyde azalacak
05 Mayıs 2022 - 08:08 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada ABD bütçesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Biden bütçe açığının bu yıl rekor düzeyde azalacağını söyledi.

Biden, yönetime geldiği günden itibaren bütçe açığını düşürmek konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve bu konuda başarılı olduklarını söyledi. ABD Başkanı, bütçe açığını rekor düzeyde düşüreceklerini de belirtti.

Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti’den yönetimine yönelik eleştirilere de, “Bir önceki başkan döneminde salgın öncesinde de salgın sonrasında da her yıl bütçe açığı artıyordu” diyerek yanıt verdi. Biden “Bu hafta, yönetim olarak bu mali yılın sonuna kadar bütçe açığını 1,5 trilyon dolar daha azaltma yolunda ilerlediğimize dair veriler açıkladık. Bu Amerika tarihinde tek bir yılda görülen en büyük düşüş” ifadelerini kullandı.

VOA'da yer alan habere göre, ABD Başkanı, ülkede özellikle yüzde 8’in üzerinde seyreden son 40 yılın en yüksek enflasyon oranıyla ilgili olarak da, federal bütçe açığının azalmasının, enflasyonist baskıları da azaltacağını söyledi. Biden, “Federal bütçe açığını azaltıyoruz ve böylece enflasyonla mücadeleye de yardımcı oluyoruz” dedi.

Cumhuriyetçiler özellikle yüksek seyreden enflasyon nedeniyle Biden yönetimini sert biçimde eleştiriyorlar.

ABD Başkanı Biden'dan 'kürtaj' çıkışı: Temel haktır

 

Enflasyon arttıkça Biden’ın oy oranı geriliyor

 

Biden'ın Ukrayna planı netleşmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)