BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden bağış rekoru kırdı: 364,5 milyon dolar----

Biden bağış rekoru kırdı: 364,5 milyon dolar

Biden bağış rekoru kırdı: 364,5 milyon dolar
03 Eylül 2020 - 13:33 www.finansgundem.com

ABD Başkanlık seçimlerinde bir diğer yarış da bağış toplama sürecinde gerçekleşiyor. Biden sadece internet kampanyasından 205 milyon dolar bağış toplayarak Obama’nın 2008 yılındaki rekorunu geçti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Joe Biden geçtiğimiz ay yapılan ABD başkanlık seçimi anketlerinde izlenen verilere göre 364,5 milyon dolarlık bağış toplayarak bu alanda rekor kırdı.

The Times’ın haberine göre, Biden'a yapılan bağışlar Kamala Harris'i başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği duyurudan sonraki 48 saat içinde 48 milyon dolar arttı ve Eylül 2008'de Barack Obama'nın aylık 193 milyon dolarlık rekorunu kırdı.

Biden kendisine yapılan rekor bağışlar için, “Bu rakamlar beni oldukça heyecanlandırıyor” dedi. Biden “Paranın 205 milyon dolardan fazlası ya da %57’si sizin gibi insanların 5, 10, 20 dolarlık katkılarıyla internet bağışlarından birikti” ifadelerini kullandı.

Demokratların başkan adayı, “Eğer bu maçı kazanmak için savaşma şansı yakalamak istiyorsak rekor kırmaya devam etmeliyiz. Trump’ın para makinesi hala orada ve dışarıdaki karanlık paradan destekleniyor. Hepiniz gibi tabandan gelen bağışlarla değil. Ve inanın ki onlar ellerindeki her şeyle saldıracak bana, Kamala’ya ve kampanyamıza iftira atacaklar” ifadelerine yer verdi.

Biden'ın "karanlık" yüzü

 

Amerikalılar Trump'ın aşısını istemeyecek

Trump kampanyası, Cumhuriyetçilerin kongresinin dört gününde 76 milyon dolar bağış toplandığını açıklamasına rağmen, Ağustos ayında ne kadar bağış topladıklarını belirtmedi.
Biden dün yaptığı açıklamada, Amerikalıların Trump yönetimi tarafından desteklenen Kovid-19 aşısını almaya hazır olacaklarından şüpheli olduğunu söyledi. Biden, “İşe yarayan bir aşıya sahip olduğumuzda niçin halkın aşı olmak için sıraya gireceğini düşünüyoruz? Amerikan halkına karşı çok fazla özgüven kaybettik. Bu başkan o kadar çok yanlış şey söyledi ki. Bu çok büyük bir hata” ifadelerini kullandı.

Anketlerdeki fark kapanıyor

USA Today ve Suffolk Üniversitesi’nin ortaklaşa hazırladığı ankete göre Biden %50’ye %43 oranında gözüken 7 puanlık liderliği Trump lehine değişiyor. İki başkan adayı arasındaki fark temmuz ayında %53’e %41 seviyesindeydi. Emerson Üniversitesi iki adayın anket sonuçlarını çok daha yakın gösteriyor. Ankete göre Biden %49, Trump %47 oy alıyor ki bu oran temmuz ayında %50’ye %46 seviyesindeydi. Selzer tarafından yapılan bir diğer anket sonucu ise Biden’ın %49’a %41 oranında liderliğini arttırdığını ve mart ayında aynı oranın %47’ye %43 olduğunu gösteriyor.

Seçimin yarım düzine eyalette güçlü çekişmelere yol açtığı şimdiden gözükse de Pensilvanya Eyaleti’ndeki anketler adeta bir savaş alanını gösteriyor. Yapılan bir ankete göre eyalette Trump ile Biden arasındaki fark ciddi biçimde daraldı. Monmounth Üniversitesi anketi kayıtlı seçmenlerin 4 puanlık farkla Biden’ı tercih ettiğini gösteriyor. 2016 yılındaki seçimlerde Trump temmuz ortasında 13 puanlık seviyede öndeydi. Oy kullanma olasılığının yüksek olduğunu söyleyen seçmenlerin arasındaki ankete Biden bir ila üç puan arasında liderliğini sürdürüyor.

ABD'de eyaletlere aşı dağıtımı için plan yapma çağrısı

 

Trump ve Biden'dan seçmene mesajlar

 

Kanye West’in Arizona seçimlerinden çıkarılması istendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)