BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden: Avrupa’dan 1.5 milyon şişe bebek maması geliyor----

Biden: Avrupa’dan 1.5 milyon şişe bebek maması geliyor

Biden: Avrupa’dan 1.5 milyon şişe bebek maması geliyor
21 Mayıs 2022 - 11:34 www.finansgundem.com

Tedarik krizi nedeniyle ABD’de bir süredir yaşanan bebek maması krizinde yeni gelişme. Başkan Biden, Uçuş Formülü Operasyonu kapsamında askeri nakliye uçaklarının Avrupa’dan mama sevkiyatına başlayacağını bildirdi

ABD’de bir süredir yaşanan bebek maması krizi nedeniyle iki gün önce Savunma Üretim Yasası’nı yürürlüğe koyan Başkan Joe Biden’dan yeni bir açıklama geldi. Biden, ABD'deki kıtlığı gidermek için Avrupa'dan ilk bebek maması sevkiyatlarının bu hafta sonu başlayacağını duyurdu.

Biden, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Uçuş Formülü Operasyonu’ adı verilen operasyon kapsamında askeri nakliye uçaklarının hafta sonunda sevkiyata başlayacağını, ilk planda yaklaşık 1.5 milyon şişe güvenli Nestle bebek mamasının mümkün olan en kısa sürede ABD’de raflarda yerini alacağını belirtti.

Konuyla ilgili bir açıklama da Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Berner’dan geldi. Berner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Uçuş Formülü Operasyonu kapsamında bebek maması taşıyan ilk askeri uçağı seferlerinin en kısa sürede başlayacağını duyurdu.

Berner, "Uçuşlar, 132 palet Nestlé Health Science Alfamino Bebek ve Alfamino Junior Indianapolis, IN'e taşıyacak. Bu formüllere, kritik bir tıbbi amaca hizmet ettikleri ve tesisin kapanması nedeniyle ABD'de yetersiz kaldığı için öncelik verildi" İfadesini kullandı.

KRİZ NASIL ÇIKTI?

ABD’nin en büyük bebek maması üreticisi Abbott Laboratories'in (ABT.N) Gıda ve İlaç İdaresi tarafından yürütülen bir soruşturma sırasında, bebeklerde hastalık vakalarının çoğalması üzerine 17 Şubat'ta yaptığı geri çağırma, ABD aileleri için yakın tarihin en acil gıda kıtlıklarından birini yarattı.

SAVUNMA ÜRETİM YASASI NEDİR?

ABD'de 1950'de yürürlüğe giren Savunma Üretim Yasası, Başkana, halkın savunmasında ihtiyaç duyulan ürünler için şirketlerden, sözleşme imzalamalarını veya siparişleri tedarik etmelerini isteme yetkisi veriyor.

Yasa ABD Başkanı'na gerektiğinde, fahiş fiyat uygulanmaması için denetim yetkisi de veriyor.

Bebek maması kıtlığına Biden müdahalesi

 

ABD'de kapatılan bebek maması fabrikası yeniden açılıyor

 

ABD'de "bebek maması" krizi yaşanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)