BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden altyapı paketini bugün açıklayacak----

Biden altyapı paketini bugün açıklayacak

Biden altyapı paketini bugün açıklayacak
31 Mart 2021 - 19:47 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, 2,3 trilyon dolarlı altyapı modernizasyon paketini bugün açıklayacak

Başkan Joe Biden bugün 2,3 trilyon dolarlı altyapı modernizasyon paketini açıklıyor. Ekonomistler, Biden’ın altyapı planının milyonlarca yeni iş sahası yaratacağını düşünüyor. Plan, Corona virüsü salgınının ekonomiye verdiği zararın bir kısmının düzeltebileceği gibi özellikle düşük gelirli çalışanlara da fayda sağlayabilir.

ETKİNLİKTE AÇIKLAYACAK

Biden, planın ilk aşamasını bugün Pittsburgh’deki bir etkinlikte açıklayacak. Beyaz Saray tarafından açıklanan ayrıntılara göre; plan kapsamında, yol, köprü, toplu taşıma sistemi, okullar ve diğer altyapı alanlarının modernizasyonu ve inşası için yüz milyarlarca dolar ayırılıyor.

Washington’daki Georgetown Üniversitesi Eğitim ve İşgücü Merkezi (CEW) altyapı projelerinin yaklaşık yüzde 75’inin en fazla lise diploması olan işçilere yönelik olacağını açıkladı. Geri kalanınsa bir ön lisans ya da yüksek lisans diploması gerektireceği belirtiliyor.

8 MİLYON KİŞİYE İŞ

Beyaz Saray’ın altyapı planının ayrıntılarını açıklamasından önce yayınlanan rapor, 1,5 trilyon dolarlık bir yatırımın sağlayacağı işleri inceledi.

CEW, yatırımın, lise mezunu ya da daha düşük eğitimli çalışanlar için 8 milyon iş yaratacağını tahmin ediyor. Bu sayının lise mezunu ancak lisans derecesi olmayan çalışanlar içinse 4,8 milyon olması bekleniyor.

BİDEN, KENDİSİNİ SÜREKLİ İŞÇİ YANLISI OLARAK GÖSTERDİ

Georgetown Üniversitesi Eğitim ve İşgücü Merkezi’nden araştırma profesörü ve baş ekonomist Nicole Smith, Reuters’a verdiği demeçte, ‘’İlginç olan, bu planın gerçekten lise veya daha düşük eğitime sahip kişilere fırsat yaratma şansı tanımasıdır’’ dedi.

Smith, salgının ABD’de son 10 yıldır mavi yakalı işlerde yaşanan sıkıntıları daha da körüklediğini dile getirdi.

Demokrat Biden, kendisini sürekli işçi yanlısı bir başkan olarak gösterdi ve asgari ücreti arttıracak ve işçilerin sendikalaşmasını kolaylaştıracak politikaları savundu.

SİYASİ ÇIKARLAR MI ÖN PLANDA?

Son yıllarda üniversite diploması olmayan seçmenler daha çok Cumhuriyetçiler’in yanında yer aldı. Ekonomistler, az bir farkla Demokratlar tarafından kontrol edilen Kongre’de tartışma yaratması beklenen altyapı planının Biden’ın partisine bu eğilimi tersine çevirme şansı tanıyabileceğini düşünüyor.

Washington merkezli Ekonomi ve Politika Araştırma Merkezi (CEPR) kıdemli ekonomisti Dean Baker, 2020 ABD seçimlerinde, Cumhuriyetçi seçmenlerin en az yüzde 20’sinin ekonomi iş ve ücretlerdeki değişikliğe odaklandığını söyledi.

2022 seçimlerine atıfta bulunan Baker, ‘’Bu planın bu grubun büyük bir kısmının yer değiştirmesine ve Demokratlar’ın orta vadeli kayıplardan korunmasına yardımcı olma ihtimali var’’ diye konuştu.

Birçok Cumhuriyetçi, özellikle de vergi artışlarıyla finanse edilmesi fikri nedeniyle, Biden’ın altyapı planına karşı ihtiyatlı davranıyor. Biden, ekonomik planının ikinci bölümünü Nisan ayında hayata geçirmesiyle 4 trilyon dolara çıkması beklenen rakamdan kurumsal Amerika’nın sorumlu olacağını belirtti.

Ekonomistler ayrıca Biden’ın altyapı planının orantısız bir şekilde azınlıklara yardım edebileceğini söylüyor. CEW, planın, pandeminin tetiklediği durgunluk sırasında daha fazla iş kaybı yaşayan siyah ve Latin kökenli işçilerin istihdamını arttıracağını tahmin ediyor.

Raporda bunun öncelikli olarak şu anda altyapı işlerinin yüzde 90’ına sahip olan ve yaratılan işlerin çoğunu doldurması muhtemel olan erkeklere de fayda sağlayacağı belirtiliyor.

Biden’ın vergi düzenlemesinin kaybedeni kim olacak?

 

Joe Biden'ın köpeğinden yeni vukuat

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)