BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden, Afganistan kararını savundu----

Biden, Afganistan kararını savundu

Biden, Afganistan kararını savundu
31 Ağustos 2021 - 22:50 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi

ABD Başkanı Joe Biden canlı yayında Afganistan'daki durumu değerlendirdi. Afganistan'dan çekilerek ABD halkına verdiği sözü tuttuğunu belirten Biden, Afganistan'daki ABD vatandaşlarının yüzde 90'ının ayrıldığını, ondan önceki başkan Trump'ın Taliban'la anlaşma yaptığını söyledi. Kabil'de 13 ABD askerinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısının sorumlusu DEAŞ'la 'işlerinin bitmediğini' söyleyen Biden, "Afganistan'dan çekilme kararı, aynı zamanda büyük askeri operasyonlarla başka bir ülkeyi inşa etme döneminin bittiğini gösteriyor." dedi.

Biden'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ABD'nin en uzun savaşı sona erdi. Afganistan'dan ayrılmak isteyen ABD vatandaşlarının yüzde 90'ı ayrıldı. 100-200 kişi civarı ABD'li ülkede kaldı. Kalan ABD'liler için son bir tarih yok, onları her zaman oradan tahliye edebiliriz. Afganistan'daki tahliyeler daha düzgün yürütülemezdi. Riskte olan tüm insanların oradan çıkmasına yardım etmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Binlerce Afgan çevirmeni ülkeden çıkardık. Amerika'yı destekleyenleri çıkardık.

Taliban halka açık sözler verdi, "Güvenli geçiş vereceğiz" dediler. Biz sadece sözlerine güvenmiyoruz, eylemlerine bakıyoruz. Ben bu sonsuz savaşı daha da uzatmayacaktım. ABD'nin güvenliği Afganistan'da asker bulundurmakla artırılmayacaktı.

DEAŞ ile işimiz bitmedi. Onlarla mücadelemiz sürecek. Hem terörle mücadele edebiliriz, hem de tehditlere karşı direnebiliriz.

ABD'nin Afganistan'da 10 yıl daha sürünmesi Rusya ve Çin'in işine gelirdi. ABD olarak temel çıkarlarımıza odaklanmamız gerekiyor. Benden önceki başkan Trump, Taliban ile bir anlaşma yaptı. Her şey benden önce planlanmıştı. Hiçbir çıkarımız yoktu Afganistan'da. Artık bu savaşı bitirmenin zamanı gelmişti, yeni bir dünyadayız artık. Terör tehdidi dünyanın dört bir yanına sıçradı.

Nisan ayında bu savaşı bitirmek için bir karar verdim. 300 binden fazla Afgan askerinin Taliban'la olan iç savaşta daha ciddi mücadele edeceğini düşündük. Bu varsayım yanlış çıktı. Yine de ekibimize talimat verdik. Bu duruma hazırdık. Onlar halkının çöküşünü izlerken, cumhurbaşkanı ülkeden kaçarken biz hazırdık.

Afganistan'dan çekilme kararı, aynı zamanda büyük askeri operasyonlarla başka bir ülkeyi inşa etme döneminin bittiğini gösteriyor."

Son 24 saatte 21 bin 893 yeni vaka tespit edildi

Erdoğan: TSK'mız artık daha güçlüdür, daha kabiliyetlidir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)