BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden: 4 milyar dolar yatırım yapacağız----

Biden: 4 milyar dolar yatırım yapacağız

Biden: 4 milyar dolar yatırım yapacağız
02 Kasım 2021 - 19:47 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ve 75 ortağının temiz tarım ve gıda sistemi girişimlerini araştırmak adına 4 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı

Biden, İskoçya'nın Glasgow kentinde devam eden 26'ncı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) kapsamında bir konuşma yaptı.

Ülkelerin küresel ısınmayı 1,5 derece düşürmek için çabalamaya devam edeceğinin altını çizen Biden, "Ancak hırslı hedefler koymak denklemin sadece yarısıdır. Bildiğiniz üzere, bu hedeflere ulaşmak ve 2050'ye kadar ekonomilerimizi sıfır karbon emisyonuna ulaştırmak için somut planlar ortaya koymalıyız." dedi.

Dünya Ekonomik Forumuyla ortak platform

Biden, bu hedeflere ulaşmak için ilk olarak rüzgar ve güneş enerjisi gibi temiz enerji teknolojilerinin oranının artırılması gerektiğinin altını çizerek, temiz enerji teknolojilerinde inovasyonun artırılması için Dünya Ekonomik Forumuyla ortaklaşa "İlk Harekete Geçenler Koalisyonu" isimli bir platform kurulduğunu bildirdi.

Küresel ısınmayla mücadelede kullanılacak teknolojilere yapılan yatırımların da artırılması gerektiğini vurgulayan Biden, "75 ortağımızla, temiz gıda ve tarıma yönelik 4 milyar dolarlık yatırım yapılan bir girişim başlatıyoruz. ABD bu 4 milyar doların 1 milyar dolarlık kısmını bu yıl, kalan kısmını da gelecek 4 yıl içinde yatırmayı planlıyor. Hepinizi bu yatırıma katılmaya ve bu yatırımı gelecek yılki zirvede iki katına çıkarmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Dünyaya 'uyanın' diyen Biden alay konusu oldu

 

Beyaz Saray'da alarm! Biden'ın test sonucu açıklandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 konusunda Biden'da olumsuz bir yaklaşım görmedim

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)