BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBezos’un eski eşi gönlünü bir öğretmene kaptırdı----

Bezos’un eski eşi gönlünü bir öğretmene kaptırdı

Bezos’un eski eşi gönlünü bir öğretmene kaptırdı
08 Mart 2021 - 10:20 www.finansgundem.com

Jeff Bezos’un eski eşi MacKenzie Scott Seattle’da bir fen bilgisi öğretmeni olan Dan Jewett’la evlendi. Jewett evlilik sonucu elde edeceği servetinin çoğunluğunu hayır işlerine harcayacağını açıkladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Daha önce dünyanın en zengin insanı ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile bir dönem evli olan hayırsever MacKenzie Scott, Wall Street Journal’ın haberine göre 2019 yılındaki boşanmasının ardından tekrar evlendi.

Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Scott, Seattle'daki özel bir okulda fen bilgisi öğretmeni olan Dan Jewett ile evlendi.

Scott zamanının çoğunu, diğer kurumların yanı sıra kadınların liderliğindeki hayır kurumlarına, aşevlerine ve ırk ayrımcılığına uğrayan kimselerin eğitimine fayda sağlayan hayırsever çabalara adadı. Aralık ayında Medium'da yazdığı bir yazıya göre, Scott boşandığından beri servetinin 4 milyar dolarından fazlasını hayır kurumlarına bağışladı.

Jewett, Cumartesi günü servetinin çoğunluğunu hayır kurumları için harcama konusunda taahhüdünde bulunduğu bir metni imzaladı. Jewett'in açıklamasında, "Hayatım boyunca servetimin çoğunu vermeyi planladığımı belirten bir mektup yazmak garip. Çünkü böyle bir şeyin özel bir anlamı olacağını söylemek için gereken bu zenginliği elde etmek amacıyla hiç çabalamadım" ifadesi yer alıyor

Amazon sözcüsü üzerinden sağlanan bir bilgiye göre Jeff Bezos, Scott’ın yeni evliliğine ilişkin, “Dan harika bir insan ve ikisi için de mutlu ve heyecanlıyım” açıklamasında bulundu.

Her ikisi de Princeton Üniversitesi mezunu olan Scott ve Bezos, New York'ta bir yatırım fonunda çalışırken tanıştı. Yazdığı iki romanı olan Scott, 1994'te Amazon'u kurulması konusunda da yardımcı oldu. Scott’ın Amazon’daki biyografi bölümünde “dört çocuğu ve kocası Dan ile birlikte Seattle’da yaşadığı” ifade ediliyor.

25 yıllık evliliklerinin ardından 2019'da boşandıkları sırada Jeff Bezos Amazon'un %16'sından fazla hissesiyle dünyanın en zengin insanı haline gelmişti. Scott, boşanma anlaşmasının bir parçası olarak Amazon'un hisselerinin %4'ünü aldı, ancak Bezos bu hisselerin oy haklarını korudu.

Scott, Bezos ile boşanma şartlarının kesinleşmesinden kısa bir süre sonra Mayıs 2019'da servetinin çoğunluğunu hayır kurumlarına harcayacağına dair taahhütte bulunmuştu. Söz konusu taahhütler zinciri, Bill ve Melinda Gates çifti ve Warren Buffett tarafından 2010 yılında başlatıldı. Bezos böyle bir taahhüde imza atmadı.

MacKenzie Scott yaklaşık 53 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 22. insanı konumunda bulunuyor. Scott’ın yeni eşi ve özel bir okul olan Lakeside School’un fen bilgisi öğretmeni, Dan Jewett taahhüt mektubunda, "Mutlu edici bir tesadüf sonucu, tanıdığım en cömert ve nazik insanlardan biriyle evliyim ve başkalarına hizmet etmek için muazzam bir finansal servet aktarma taahhüdünde ona katılıyorum" dedi.

Melania Trump boşanma iddiaları sonrası sessizliğini bozdu

 

Küresel ekonominin güçlü kadın liderleri

 

Kadınlara özel iki kararname

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)