BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBezos’tan Afrikalı firmaya 30 milyon dolarlık fintek yatırımı----

Bezos’tan Afrikalı firmaya 30 milyon dolarlık fintek yatırımı

Bezos’tan Afrikalı firmaya 30 milyon dolarlık fintek yatırımı
20 Kasım 2020 - 18:12 www.finansgundem.com

Dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos Afrikalı ödeme sistemleri şirketi Chipper Cash’e kendi risk sermayesinden 30 milyon dolarlık yatırım yaptı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amazon’un CEO’su ve dünyanın en zengin insanı milyarder Jeff Bezos kişisel risk sermayesinden 30 milyon dolarlık B serisi yatırımla Afrikalı sınır ötesi ödeme sistemleri şirketi Chipper Cash’i destekledi.

Ugandalı girişimci Ham Serunjogi ve Ganalı ortağı Maijid Maujaled tarafından San Francisco’da 2018 yılında kurulan şirket; Gana, Kenya, Nijerya, Ruanda, Güney Afrika, Tanzanya ve Uganda olmak üzere 7 Afrika ülkesinde ve ayrıca İngiltere’de hizmet veriyor. Chipper Cash’in mobil uygulaması kullanıcıların sınır ötesi para transferlerini hızlı ve ucuz bir şekilde yapabilmesine imkan tanıyor. Şirketin internet sitesinde 3 milyon kullanıcılarının olduğu ve günde 80 bin işlem yapıldığı belirtiliyor.

Finextra’nın haberine göre Serunjogi yaptığı bir açıklamada Chipper’ın yeni fonlarlar birlikte yeni ülkelere de yayılacağını ve yeni hizmetler de uygulayacağını belirtti. Ugandalı girişimci uygulamanın gelecekte hisse senetleri ve kripto para satışına da imkan sağlayacağını kaydetti.

Yatırım organizasyonları şirketi Ribbit Capital aracılığıyla gerçekleşen yatırım turuna Bezos Expedition olarak katılan Jeff Bezos 30 milyon dolar yatırım yaptı. Söz konusu yatırım serisi Afrikalı fintek firmaları için ilk finansman turu değil. Ekim ayında Kaliforniya merkezli fintek şirketi Stripe Lagos merkezli ödeme sistemleri şirketi Paystack’i 200 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın almıştı.

Geçtiğimiz yıl ise Visa Nijeryalı ödeme sistemleri firması Interswitch’in azınlık hissesini satın alarak Afrikalı firmayı değeri 1 milyar doları geçen özel sermayeli genç işletmeler için belirtilen Unicorn (tek boynuzlu at) seviyesine taşımıştı. Aynı yıl Mastercard destekli e-ticaret odaklı şirket Jumia halka arz olarak New York Borsası’nda işlem görmeye başlamıştı.

Serunjohi Bezos’un yatırımıyla ilgili Tech Crunch’a yaptığı açıklamasında, “Bezos veya Ribbit gibi dünya standartlarında yatırımcıların daha önce yatırım yapmadıkları yeni bir alana girmesi büyük bir olay. Önünde sonunda bu tip bütünsel olarak Afrikalı teknoloji ekosistemi olacaktır. Söz konusu yatırımlar Afrikalı girişimciler için bu kalibrede firmalardan daha fazla yatırım getirecektir” dedi.

Nasdaq’tan finansal suçlarla mücadele hamlesi

 

ECB'den ekonomide dijitalleşmeye destek

 

Şirketler pandemi yönetimine ‘erkek işi’ diyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)