BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyrut’ta halk sokağa döküldü----

Beyrut’ta halk sokağa döküldü

Beyrut’ta halk sokağa döküldü
07 Ağustos 2020 - 12:34 www.finansgundem.com

Ekonomik kriz, yolsuzluk iddiaları ve Beyrut'u yıkan patlama. Lübnan'daki gerginlik yeniden sokağa taştı. Göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşandı.

Beyrut’ta salı günü meydana gelen ve Lübnan hükümetinin “beceriksizliklerinin en son ve en şiddetli örneği” olarak görülen patlama, uzun süredir yaşanan ekonomik kriz ve yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan ülkede yeni eylemleri beraberinde getirdi.

Limanda depolanmış 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak etmesiyle birlikte yaklaşık 150 kişinin hayatını kaybettiği, 5 binden fazla kişinin de yaralandığı patlama sonrası yaşanan şok dalgası yerini öfkeye bıraktı.

Ülkeyi yasa boğan Beyrut patlamasının sorumlularını protesto eden göstericilerle polis arasında dün akşam çatışmalar yaşandı, güvenlik güçleri eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Guardian’ın Lübnan’ın Ulusal Haber Ajansı’na (NNA) dayandırdığı habere göre başkentin merkezindeki meclis binası yakınlarında toplanan eylemciler, küçük çaplı ateşler yaktı ve güvenlik güçlerine taş fırlattı.

Diğer taraftan patlamanın yol açtığı enkazı ve kalıntıları temizlemek için Lübnan’ın dört bir yanından gönüllüler başkente gelmeye devam ederken, bazı vatandaşlar da infilak sırasında camları ve eşyaları paramparça olmuş evlerine ve dükkanlarına dönmeye başladı.

Uzmanlardan bomba iddia: Kendiliğinden patlaması mümkün değil, sabotaj...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)