BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyin implantı ile görmesini sağladılar----

Beyin implantı ile görmesini sağladılar

Beyin implantı ile görmesini sağladılar
24 Ekim 2021 - 11:19 www.finansgundem.com

Bilim insanları yeni bir araştırmada beyin implantı gerçekleştirerek 58 yaşındaki kör bir kadının basit şekilleri görmesini sağladılar

Çalışmayı İspanya’daki Miguel Hernández Üniversitesi, Hollanda Nörobilim Enstitüsü ve Utah Üniversitesi’ndeki John A. Moran Göz Merkezi’nden bilim insanları gerçekleştirdi.

The Journal of Clinical Investigation’da yayınlanan bir makaleye göre, beyin implantındaki elektrotlar beyni uyararak kör bir kadının fosfen adı verilen beyaz ışık noktaları şeklinde yapay görme deneyimi yaşamasını sağladılar. Bu noktalar daha sonra kadının deneyimlediği görüntüleri yarattı.


OLUMSUZ BİR ETKİSİ HENÜZ GÖRÜLMEDİ
Eduardo Fernández konuyla ilgili makalede şu satırlara yer verdi: “Bu sonuçlar çok heyecan verici çünkü hem güvenlik hem de etkinlik gösteriyorlar ve birçok bilim insanının uzun süredir devam eden bir rüyasını gerçekleştirmeye yardımcı olabilirler.”

Raporlar, bu deneyin sonuçlarının cesaret verici olduğunu gösteriyor. Şu anda gönüllünün beyni üzerinde herhangi bir olumsuz etki görülmedi. Ancak Fernández, çözülmesi gereken birkaç cevaplanmamış soru ve sorun olduğunu kaydetti.

Grup daha fazla deney yapmayı planlıyor. Çalışmanın ortak yazarları, genel hedefin kör insanlara daha fazla hareketlilik kazandırmak olduğunu belirttiler. Raporlara göre, bilim insanları bir dahaki sefere daha karmaşık sistemler kullanmayı planlıyorlar.

Başarılı olursa, beyin implantları kör kişilerin diğer insanları, kapıları, arabaları ve daha fazlasını tanımlamasına izin verebilir.

Dünyada ilk: Depresyona, kişiselleştirilmiş beyin implantıyla tedavi!

Dişçide akciğerine implant parçası kaçtı

Mide implantı tok tutacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)