BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan, Bolton'un kitabına engel: Çok gizli bilgiler içeriyor----

Beyaz Saray'dan, Bolton'un kitabına engel: Çok gizli bilgiler içeriyor

Beyaz Saray'dan, Bolton'un kitabına engel: Çok gizli bilgiler içeriyor
29 Ocak 2020 - 22:54 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un kitabının basımına, 'çok gizli bilgileri ifşa ettiği' gerekçesiyle engel koydu

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, eski Beyaz Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un mart ayında basılması planlanan yeni kitabını 'çok gizli bilgileri' ifşa ettiği gerekçesiyle engellediği bildirildi.

CNN'in haberine göre Beyaz Saray, Bolton'un kaleme aldığı 'Olayın Olduğu Yer' isimli kitabın basımını engellemek için harekete geçti.

Beyaz Saray'dan Bolton'un avukatına gönderilen mektupta, kitap hakkında "Önemli miktarda gizli bilgi içeriyor gibi görünüyor" ifadeleri kullanıldı.

23 Ocak tarihli mektupta, bazı bilgilerin 'çok gizli' düzeyde olduğu ve bunun 'makul olarak ulusal güvenliğe olağanüstü derecede zarar vermesinin beklenebileceğini' belirtildi.

Mektupta, "Kitap, bu gizli bilgilerin silinmeden yayınlanamaz veya başka bir şekilde ifşa edilemez" denildi.

Beyaz Saray'dan henüz konuya ilişkin yorum yapılmadı.

Geçen günlerde New York Times (NYT) gazetesinde "Bolton'un kitabına göre Trump, Ukrayna yardımını, yapılmasını istediği soruşturmalara bağladı" başlıklı bir haber yer almıştı.

Bolton'un mart ayında piyasaya çıkması beklenen 'Olayın Olduğu Yer' (The Room Where It Happened) adlı kitabının kopyasına ulaşan gazete, Ukrayna konusunda önemli bir iddia ortaya atmış, geçen ağustos ayında Trump'ın Bolton'a, 'Ukraynalı yetkililer, Biden ailesine yönelik soruşturmaları başlatana kadar bu ülkeye askeri yardımı dondurmak istediğini' söylediği iddia edilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)