BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray virüsle mücadele için 2.5 milyar dolar istiyor----

Beyaz Saray virüsle mücadele için 2.5 milyar dolar istiyor

Beyaz Saray virüsle mücadele için 2.5 milyar dolar istiyor
25 Şubat 2020 - 09:01 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, korona virüs ile mücadele için Kongre'den en az 2,5 milyar dolar ek fon talep edileceğini açıkladı.

ABD Hükümeti korona virüs tehtidine karşı harekete geçti. Beyaz Saray virüsün küreselleşmeye başlamasıyla beraber tehtitle mücadele için Kongre'den 2,5 milyar dolarlık ek fon talep edeceğini açıkladı. Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim Ofisi Sözcüsü Rachel Semmel, yaptığı yazılı açıklamada "Donald Trump yönetimi Kovid-19'un yayılmasını ciddiye alıyor." ifadesini kullandı.

Virüs ile mücadele için 2,5 milyar dolar ek fon talep eden bir planı Kongre'ye göndereceklerini belirten Semmel, bu fonun 1 milyar dolarının virüse karşı aşı geliştirme çalışmalarını hızlandırmak için ayırılacağını kaydetti.

Küresel kriz korkusu önlem beklentilerini arttırıyor

Korona virüs salgını sert bir biçimde küresel piyasaları vurdu. Çin darbe alan ekonomisini ayakta tutmak için şirketlere vergi indirimi sözü verdi. AB koronavirüs ile mücadele için 230 milyon euro ayırdı.

ABD Kongresi'ndeki Demokratlar uzun süredir virüs konusunda yönetime uyarıda bulunarak, Trump'ı bu konuda adım atmaya çağırıyordu. Trump ise bugün Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD'de koronavirüs kontrol altında. Tüm taraflar ve ilgili ülkelerle iletişim halindeyiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)