BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBeştepe'de gündem terörle mücadeleydi----

Beştepe'de gündem terörle mücadeleydi

Beştepe'de gündem terörle mücadeleydi
22 Ocak 2016 - 06:25 www.finansgundem.com

Bu yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda terörle mücadelenin yanı sıra, kamu güvenliği ve özgürlükler arasındaki dengenin korunması görüşüldü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 14 akademisyen, gazeteci ve yazarı ağırladı. Yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda, “terör ve terörle mücadele” ile “güvenlik-demokrasi dengesi” konuları değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre buluşmada son terör saldırıları, IŞİD ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele, kamu güvenliğiyle özgürlükler arasında dengenin korunması, Suriye’deki savaş ortamının etkileriyle terörle mücadele çerçevesinde Türkiye’nin aldığı tedbirler üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanlığı Sofrası 3 saat 10 dakika sürdü.

Terör meselesinin çözümünde önümüzdeki dönemde izlenecek yol ve yöntem konusunda katılımcılar görüşlerini tek tek söz alarak Erdoğan’a iletti. Erdoğan da gelen önerileri not alarak, kendi fikirlerini ifade etti.  Görüşmenin son derece olumlu bir havada geçtiğini dile getiren katılımcılardan Adem Sözüer şu bilgileri verdi:“Herkes Türkiye’nin özgürlüklerin güvenceye alınması politikalarına devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin politikasını terör değil kendisi belirlemeli denildi. Ayrıca kişi hak ve özgürlükleri güvenceye alıcı anayasa çalışmaları devam ederken teröre karşı etkili tedbirlere devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Leyla Zana’yla görüşülsün teklifi yapıldı. Meşru siyasette olan insanlarla görüşme kanallarının etkili sürdürülmesi önerildi. ‘HDP ile görüşülmesin kapılar kapatılsın’ diyen olmadı. Herkes devletin ahlaki bir üstünlüğü olduğunu söyledi.”  (Hürriyet / Erdinç Çelikkan)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)