BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBES'te alacağın devri dönemi----

BES'te alacağın devri dönemi

BES'te alacağın devri dönemi
28 Mart 2023 - 07:11 www.finansgundem.com

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki katılımcılara sistemde kalmaları şartıyla ihtiyaç duydukları finansman ihtiyacını karşılamak için avantajlı koşullarla kredi çekebilme imkanı sağlayan alacağın devri uygulamasına geçildi.


Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile bireyler BES birikimlerini alacağın devri sözleşmesi ile bankaya devredip daha ucuz kredi alabilecek. Değişiklikler 6 ay sonra devreye girecek.

Yapılan düzenleme ile BES katılımcısı, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını (fon paylarına ilişkin tedbir, haciz, iflas, rehin ve benzeri her türlü idari ve adli talebe konu sözleşmeler hariç olmak üzere) alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebilecek. Bu madde kapsamında devredilen bir sözleşme, mevcut alacağın devri sözleşmesi sonlanmadan başka bir bankaya devredilemeyecek. İşveren grup emeklilik sözleşmeleri de devredilemeyecek.

Seçim belirsizliği kredi faizlerini uçurdu

 

Depremzede KOBİ'lere faizsiz destek kredisi

 

10 soruda kentsel dönüşüm kredisi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akıl yolu28 Mart 2023 13:16

    Bes geçen zaman içinde koca bir palavra yatırılan katılımın yatırıma dönüşmedigi

  • Nokta28 Mart 2023 12:58

    Hiçbir getirisi yok sözde profesyoneller yönetiyor enflansyona her zaman yenik düşmekte yatırımın aslageri dönüşümü olmayan gelişmiş ülkelerdeki kazanımların olmadığı kurgu enstüraman

  • Cuma Yılmaz28 Mart 2023 12:48

    Mum gibi eriyen Türk lirasında kim kalmak ister? Hiç kimse. Millet enayi mi! Bende birikimimi çekip döviz alacağım. Seçim sonrası ekonomi de iki şık var. Kötü ve çok kötü.