BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBeşiktaş'ın 11'i belli oldu----

Beşiktaş'ın 11'i belli oldu

Beşiktaş'ın 11'i belli oldu
21 Aralık 2015 - 19:27 www.finansgundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında zirve mücadelesi veren Beşiktaş, Osmanlıspor'un konuğu oluyor.

Süper Lig'de geçen hafta Galatasaray'ı 2-1 yenerek liderliğini koruyan ve hafta arası Ziraat Türkiye Kupası'nda konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 3-0'lık skorla geçen Beşiktaş, tıpkı
en yakın takipçisi Fenerbahçe gibi Başkent'te sahne alıyor.

Sarı lacivertlilerin Gençlerbirliği'ni yenip maç fazlasıyla liderliğe çıkmasının ardından Kara Kartallar, Osmanlıspor'u mağlup ederek koltuğunu korumaya çalışacak. Osmanlı Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta Alper Ulusoy düdük çalacak.

GÜNEŞ İDEAL 11'İNE DÖNÜYOR
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Osmanlıspor karşısında ideal 11'iyle sahaya çıkması bekleniyor.

Hafta arası Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor'la oynanan maçta sezon başından bu yana fazla forma şansı bulamayan futbolcuları sahaya süren tecrübeli teknik adamın, Başkent deplasmanına Galatasaray derbisindeki 11'inden tek değişiklikle çıkmayı planladığı öğrenildi.

Güneş'in, derbide kaleyi koruyan Günay Güvenç'in yerine, sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayan Tolga Zengin'e görev verdi. 

OSMANLISPOR: Ahmet Şahin, Muhammed, Uğur, Numan. B.Aziz- Mehmet Güven, Umar, Musa Ndiaye, Tisdell, Rusescu, 

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Olcay, Gomez

BEŞİKTAŞ'IN KOZU GOMEZ
Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, Osmanlıspor karşısında takımının en önemli kozu olacak. Siyah-beyazlı formayla son 7 lig maçının 5'inde gol kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, Başkent temsilcisi karşısında da rakip fileleri havalandırarak takımının mücadeleden galip ayrılmasına katkıda bulunmaya çalışacak. Beşiktaş'ın ligdeki 34 golünün 11'ini kaydeden Mario Gomez, Avrupa Ligi'nde de 2 gol atmıştı.

DEPLASMANDAKİ TEK PUAN KAYBI ANKARA'DA
Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon deplasmandaki tek puan kaybını Ankara'da yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, ligin 5. haftasında konuk olduğu Başkent'in bir diğer temsilcisi Gençlerbirliği karşısında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

Sezonun geride kalan bölümünde 7 dış saha maçına çıkan ve aldığı 6 galibiyet, bir beraberlikle 19 puan toplayan Beşiktaş, ligin deplasmanda en iyi performans gösteren takımı konumunda bulunuyor.

SON 13 MAÇIN 10'UNU KAZANDI
Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 13 maçın 10'unu kazandı. Ligin ilk 2 haftasında birer galibiyet ve yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 13 karşılaşmanın 10'unda sahadan galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş, diğer mücadelelerde ise 2 beraberlik ve bir yenilgi aldı. Beşiktaş, ligdeki son 5 maçının 4'ünü kazanırken, bu bölümde sadece iç sahada Akhisar Belediyespor'a 2-0'lık skorla kaybetti.

BECK CEZA SINIRINDA
Beşiktaşlı futbolcu Andreas Beck, Osmanlıspor karşılaşması öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Alman futbolcu, Başkent deplasmanında sarı kart görmesi durumunda, ilk yarının son haftasında Torku Konyaspor ile İstanbul'da yapılacak maçta forma giyemeyecek.

13. RANDEVU
Beşiktaş ile Osmanlıspor, Süper Lig'de 13. kez karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, eski adı Ankaraspor ile geçmişte ligde 12 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş, geride kalan maçlardan 2'si hükmen olmak üzere 7'sini kazandı, başkent ekibi 3 kez galip geldi, 2 müsabaka ise berabere bitti.

Geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın, 6'sı hükmen galibiyetlerden doğan 25 golüne, Ankara temsilcisi 14 golle yanıt verdi.

İki takım Süper Lig'de en son 2008-2009 sezonunda karşılaştı. İstanbul'da 3-1 Başkent ekibi, Ankara'da 4-1 Beşiktaş kazandı.

Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun o zamanki adıyla Ankaraspor'un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Beşiktaş lehine tescil edilmişti.

ANKARA'DAKİ MAÇLAR
Beşiktaş ile Osmanlıspor arasında Ankara'da yapılan 6 lig maçından, birini Başkent ekibi, biri hükmen olmak üzere 3'ünü Beşiktaş kazandı, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı. Başkent'te Osmanlıspor'un 5 golüne, Beşiktaş, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere 11 golle yanıt verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)