BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBeşiktaş Kulübü'ne haciz şoku----

Beşiktaş Kulübü'ne haciz şoku

Beşiktaş Kulübü'ne haciz şoku
16 Nisan 2015 - 01:27 www.finansgundem.com

Akaretler'deki kulüp binasına haciz memurları geldi. Gün boyu süren görüşmelerin ardından haczedilen mallar zimmetlendi ve haciz ertelendi

Bir reklam şirketi Beşiktaş Kulübü'nden alacakları için icra takibi başlattı. 8 milyon 839 bin dolarlık alacak için Akaretler'deki kulüp binasına gelen haciz memurları ve alacaklı tarafın avukatları haczedilecek malları listeledi. Kulüp avukatlarıyla alacaklı tarafın avukatı arasında gün boyu süren görüşmelerin ardından haczedilen mallar yediemine bırakıldı paranın bir hafta içinde ödenmesi koşuluyla haciz ertelendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Beşiktaş haciz şoku yaşıyor. 8 milyon 839 bin dolarlık borç için haciz memurları Akaretlerdeki kulübün kapısına dayandı. Haciz memurlarının kulüp binasına gelmesinin ardından siyah-beyazlı kulübün avukatları rotasını Akaretler'e çevirdi. Haciz memurları Başkanın ve yönetimin oturduğu 13. kattaki tüm masa sandalye ve eşyalara haciz koydurdu.

Borcun Yıldırım Demirören döneminden kalma ve Aktif Tanıtım şirketine olduğu öğrenildi.  

BORÇ YAPILANDIRILMIŞTI ANCAK...

Bir süre önce 10 milyon dolara yakın borç için İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimin ikna çabaları sonucunda reklam şirketiyle 3 milyon dolara anlaşma sağlanmıştı. Stat yapımı ve transferler nedeniyle 3 milyon dolarlık anlaşmanın son bölümü olan 300 bin doların ödenmemesi üzerine reklam şirketi yetkilileri dün sabah erken saatlerinde Akaretler'e gelerek binayı haciz işlemini başlattılar. Şu anda İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim haciz işlemini durdurmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
HUKUK BÜROSU AÇIKLAMA YAPTI

Reklam şirketinin hukuk bürosu ise yaptığı yazılı açıklamada, borcun Yıldırım Demirören dönemine ait olduğu, Fikret Orman yönetiminin borcu ödeme protokolüne bağlasa da protokole uyulmadığı gerekçesiyle icra takibine kaldığı yerden devam edilerek haciz işlemine başlanmıştır denildi.  

TARAFTARLAR KULÜBE KOŞTU

Haciz olayı Beşiktaş taraftarları arasında büyük tepkiye neden oldu. Haberi duyan Çarşı ve Karagümrük Beşiktaşlılar Birliği'nin çok sayıda üyesi kulüp binasının önüne geldi. Tribün liderleri, özellikle başkan Fikret Orman aleyhine sert açıklamalar yaparak, "Beşiktaş Kulübü sahipsiz değildir. Gerekirse buraya taraftar yığar, başkanın koltuğu dahil tek bir çöp dahi aldırmayız" dediler.

BAŞKAN ORMAN'IN ODASININ BOŞALTILMASI SON ANDA ÖNLENDİ

Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinin odalarının bulunduğu 13. kattaki eşyaların haczedilmesi son anda önlendi. Saat 14.15'te kulübe gelen yönetici Erdal Karacan ve kulüp avukatları, haciz memurlarına, "Buradaki tüm eşyalar Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'ne ait. Siz, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den alacaklısınız" dedi. Memurlar bunun üzerine 13. katı terkedip 1. ve 2. katlara yöneldi.

"5 MİLYON DOLAR ÖDENMEDEN ÇIKMAYIZ"

Beşiktaş'ın Akaretler'de bulunan kulüp binasındaki haciz belirsizliği devam ediyor. Beşiktaş Emniyet Müdürü, alacaklı tarafın avukatları ve icra memurlarına sürecin 1 hafta ertelenmesi teklifni getirince avukat Pınar Horasan, "5 milyon dolar ödenmeden buradan çıkmam ya da tüm mobilyaları götürürüm" dedi. Avukat Horasan ayrıca Emniyet Müdürü'ne, "Sen benim güvenliğini sağlamak zorundasın" yanıtını verdi.

VE ANLAŞMA SAĞLANDI

Beşiktaş'ta haciz şoku 12 saatlik bekleyiş ve işlemlerin ardından sona erdi. Kulüp binasından mutlaka malları çıkarmak isteyen avukatlara haciz memuru, toplumsal intihal yaratır gerekçesiyle izin vermedi. Ancak, Spor A.Ş. katında bulunan bütün mal varlıklarının tek tek tutanak altına alınması ve kulüp avukatlarından birinin üzerine zimmetlenmesi vasıtasıyla haciz işlemleri gerçekleştirilmiş oldu. Böylelikle bu işlemden sonra kulüp önünde bekleyen kamyonlar Akaretler'i terketti.

Beşiktaş Kulübü'nden fiili olarak mal çıkışı olmadan, zimmetleme vasıtasıyla haciz işlemleri tamamlanmış oldu.

Öte yandan bu gelişmeler üzerine Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yarın saat 10.00'da konuyla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)