BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBES’e girene ev alımı için destek geliyor----

BES’e girene ev alımı için destek geliyor

BES’e girene ev alımı için destek geliyor
02 Nisan 2022 - 08:31 www.finansgundem.com

SEDDK Başkan Vekili Ali Ersoy, şu anda bankalarda bulunan konut kredi hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi. Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek.


Bireysel Emeklilik Sistemi’ni (BES) teşvik edecek yeni bir uygulama daha halata geçirilmek isteniyor.
Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Genel Kurul'unda konuşan Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy şu anda bankalarda bulunan konut kredi hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi. Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek. Devlet de BES'e verilen teşviki ev alacaklar için de verecek. Edinilen bilgilere göre 3 ayrı yöntem üzerinde çalışılıyor. Vatandaşlar BES'e girerken öncesinden konut alacağını beyan edecek ve teşvikle de çoğalan birikimler sonucunda konut almak zorunda da olacak.
Haberturk’ten Rahim Ak’ın haberine göre, konut hesabı şu anda bankalarda bulunuyor. Ancak bankaların yeterince bu konuya eğilmedikleri ifade ediliyor. Mevcut konut hesabında devlet katkısının hesaplanmasında, konut edinim tarihindeki birikim esas alınıyor. En az 3 yıl bankada para biriktirmek gerekiyor. Devlet Katkısı 36 ila 47 ay para biriktiren için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 15'i. oluyor. Ancak, ödenecek tutar 36.768,49 Türk Lirasını geçemez. 48 ila 59 ay olanlar içinse hesaptaki birikim tutarının yüzde 18'i teşvik veriliyor. Ancak, ödenecek tutar 39.596,84 Türk Lirasını geçemiyor. 60 ay ve üzeri olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 20'si teşvik alınıyor. Ancak bu halde de ödenecek tutar 42.425,18 Türk Lirasını geçemiyor.

Ali Ersoy toplantıda ayrıca önümüzdeki dönemde sorumluluk sigortası, elektrikli motosiklet ve kişi bazlı sigorta konusunda çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Gündelikçiler için sigorta nasıl olmalı?

 

KDV indirimiyle konut fiyatları düşüyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)