BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerri: Lübnan iflas etmiş değil----

Berri: Lübnan iflas etmiş değil

Berri: Lübnan iflas etmiş değil
03 Temmuz 2022 - 14:16 www.finansgundem.com

Meclis Başkanı Berri, sanılanın aksine Lübnan'ın dostlarının desteği ile içinde bulunduğu durumdan çıkacağını savundu


Lübnan Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnan’ın iflas etmiş bir ülke olmadığını, ödemenin kesilmesi durumunda olduğunu belirtti. Ayrıca, Lübnanlılar ve dünyadaki Arap kardeşlerinin ve dostlarının niyetleri samimiyse, ülkenin krizlerden çıkmak için tüm araçlara sahip olduğunu ifade etti.

Lübnan’ın resmi Ulusal Haber Ajansı’na (NNA) göre, Berri, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’ın huzurunda dün Arap Dışişleri Bakanları ile yaptığı görüşmede, “Lübnan Arap kardeşlerini unutmayacaktır, Taif’i, Doha’yı, Kuveyt’i unutmayacaktır. Ancak şimdi Lübnan, Arap kardeşlerine ihtiyaç duyuyor ve gelip Lübnan’ın şikâyet ettikleri durumların kökenine inmelerini istiyor” ifadelerini kullandı.

Alman haber ajansı DPA’ya göre, Berri, “Lübnan, denizlerde, özellikle işgal altındaki Filistin sınırlarımızda bulunan su, petrol ve gaz zenginliğine sahiptir. Bunlar konusunda, Birleşmiş Milletler ve ABD’li arabulucular aracılığıyla dolaylı görüşmeler yapılıyor ve bu görüşmeler bir gelişmeye tanık oluyor. Lübnan elektrik ve petrol rafinerilerinin kurulması alanında proje ve yatırımları açısından zengin ve yenilerini karşılayabilir. Bugün siz Lübnan’da Arap bakanlar toplantısındayken, şafak vakti Lübnan hava sahası yoluyla yeni bir İsrail saldırısına maruz kalan Suriye burada bulunmuyor” dedi.

Berri ayrıca “Filistinsiz Araplar olmaz ve Arapçılık Filistin ile biter. Kudüs ve Filistin için ne planlandığının farkında olmalıyız. İçimizdeki ve ülkelerimizdeki baskıların ve durumların Kudüs’ü unutturmasına izin vermemeliyiz. Kudüs bir toprak parçası değil, gökyüzünün bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı, “Bu kutsal coğrafi noktadaki herhangi bir ihmalin, ülkelerimizde talihsiz sonuçlara neden olacağından emin olunmasını” vurguladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ise Lübnan’da istişare toplantısının düzenlenmesinin, özellikle karar alma cesaretinin gerektiği bu zor durumda, Lübnan halkı ve kurumlarına bir destek mesajı olduğunu vurguladı. (Şarkul Avsat )

Lübnan, Mısır ve Libya'da buğday krizi

Lübnan'dan İsrail'e yanıt: Tehditleri kabul etmiyoruz

İsrail: Lübnan'da yok edilecek binlerce hedef var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)