BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke'nin Yellen'a hediyesi!----

Bernanke'nin Yellen'a hediyesi!

Bernanke'nin Yellen'a hediyesi!
07 Ocak 2014 - 08:16 www.finansgundem.com

Pimco’nun CEO’su El Erian, Bernanke’nin başlattığı varlık alımlarından çıkış stratejisinin yeni başkan Yellen’a bir hediye olduğunu söyledi

Tahvil fonu yönetim şirketi Pimco'nun CEO'su Muhammed El Erian, Fed'in gerçekçi bir çıkış stratejisi tasarlamış olmasının "Bernanke'nin Yellen'a hediyesi" olduğunu yazdı. CNBC.com için bir makale kaleme alan El Erian, Fed'in ilk defa bu ay varlık alımlarını azaltmaya başlayacağını hatırlatarak, ekonomi toparlanmayı sürdürürse 2014 sonunda niceliksel gevşemenin biteceğini, piyasaların da fiyatlama açısından yeterince zamanı olacağını kaydetti.

ÜÇÜNCÜ DENEME

“Fed üçüncü kez çıkışı deniyor” diyen El Erian'a göre Amerikan Merkez Bankası’nın makro öngörülerinin daha gerçekçi olması ve yol haritasına dair net mesajları, bu defa niceliksel gevşemenin gerçekten de sonlanacağı anlamına geliyor. Böylece Yellen da yan etkileri ciddi boyutlara ulaşmayan bir çıkış yolu izleyebilecek.

İSTİHDAM İÇİN ÜRETKEN OLACAK

El Erian'a göre böyle giderse tahvil faizleri, piyasada sınırlı volatilite ve suni olarak yükselen varlık fiyatlarının makroekonomik temellerle desteklenmesi de istihdam piyasası açısından da üretken olacak. “Kısa vadeli tahvil faizleri Fed'den beklenenden erken faiz artırımı olasılığını da fiyatlıyor” diyen Ele Erian yine de Bernanke'nin Yellen'a hediyesinin otomatik ve öngörülebilir bir sükunet tablosu anlamına gelmeyebileceğini yazdı.

YELLEN’IN İŞİ ZOR

Pimco CEO’suna göre Yellen, özel sektör yatırımları, uzun vadeli işsizlik ve genç işsizliği, sorunlu krediler, ekonomide toparlanmayı baskılayan siyasi gelişmeler, gelişen ülke piyasalarına etkiler, gelir ve servet dağılımındaki eşitsizlik ve niceliksel gevşemenin piyasaların işleyişine vermiş olabileceği kalıcı zararı da dikkate almak zorunda kalacak. El Erian’a göre bu nedenlerden ötürü Fed'in varsaydığından ve piyasaların öngördüğünden daha çok belirsizlik söz konusu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)