BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBernanke AIG davasında ifade verecek----

Bernanke AIG davasında ifade verecek

Bernanke AIG davasında ifade verecek
29 Eylül 2014 - 21:33 www.finansgundem.com

2008 krizi sırasında AIG'nin kurtarılmasıyla ilgili açılan davada dönemin Fed Başkanı Bernanke de ifade verecek

2008 krizi sırasında American International Group'un kurtarılmasının 'anayasaya aykırı' olduğu suçlamalarıyla açılan davada dönemin Fed Başkanı Bernanke de ifade verecek

2008 krizi sırasında American International Group Inc.’nin 182 milyar dolar karşılığında kurtarılması, Maurice ‘Hank’ Greenberg’ün avukatlarından birine göre ABD’nin hissedarların varlıklarına el koymasıydı.

Greenberg’ün sahip olduğu Starr International Co. 2008 krizi patlak verdiğinde AIG’nin en büyük hissedarıydı. Şirket, devlete yüklenicinin yüzde 80’lik hissesine el koyulmasının anayasaya aykırı olduğunu ve en az 25 milyar dolar tazminat ödenilmesi gerektiğini belirterek, dava açtı.

Dava bugün Washington’da görülmeye başlanırken, Greenberg’ün tanınan  avukatı David Boies kurtarmanın mimarları Ben Bernanke, Henry Paulson ve Timothy Geithner’ı sorgulayacak. Boies New York Fed’in hisse talep ederek ve yüzde 14 faizle borç vererek AIG’yi cezalandırdığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)