BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerlusconi için kritik oylama----

Berlusconi için kritik oylama

Berlusconi için kritik oylama
26 Kasım 2013 - 19:53 www.finansgundem.com

Eski Başbakan Berlusconi'nin senatörlükten azli için oylama yapılacak

İtalya’da eski başbakan Silvio Berlusconi, vergi kaçırdığına hükmedilen bir davadan aldığı mahkumiyet kararı dolayısıyla yarın Senato’da senatörlükten azil oylamasından geçecek. 
Şirketi Mediaset ile Amerikan filmlerinin alım satımında fikir babalığı yaptığı gerekçesiyle Milano Mahkemesi'nden Ekim 2012'de aldığı 4 yıllık mahkumiyetinin geçen ağustosta Yargıtay tarafından onaylanmasını takiben, 77 yaşındaki deneyimli liderin 1994 yılında atıldığı siyasi kariyeri, yarın Senato Genel Kurulu’nda yapılacak azil oylamasıyla son bulabilir.

Yasalar gereği hakkında mahkumiyet kararı olduğu için parlamentonun üyesi olduğu kanadında azil oylamasından geçmesi gereken Berlusconi, senatodaki sandalye sayısının Şubat 2013’teki seçimlerde sol tandanslı partiler lehine geçmesi sebebiyle büyük riskle karşı karşıya. Senatörlüğünü kaybetmek istemeyen Berlusconi, bunun için Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’dan af talebinde bulunmuş ancak Napolitano, “Bunun için gerekli koşullar yok” diyerek bu talebi geri çevirmişti.
Cumhurbaşkanından istediği cevabı alamayan Berlusconi, mahkum olduğu davanın yeniden görülmesi için dün, elinde yeni deliller ve tanıkların olduğunu açıkladı. Oylama öncesi son dakika hamlesi olarak yorumlanan Berlusconi’nin bu adımının, kesinleşmiş dava sonucunu değiştirmeyeceği ancak senatörleri etkilemek için yapılmış olabileceği belirtiliyor.

Bu arada, Vatikan ve İtalya’ya da resmi ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, yakın arkadaşı Berlusconi’yi korumak için diplomatik pasaport vereceği iddiaları da İtalyan basınında yer bulurken, taraflar bu iddiaları yalanladı. 

Oylama yarın akşam
Parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu yarın akşam TSİ 20.00’de Berlusconi’nin azil oylaması gündemiyle toplanacak. Senato, “Berlusconi” gündemiyle toplanmadan önce de Berlusconi yandaşlarının Senato yakınlarında oylamayı protesto edecek.
Silvio Berlusconi, katıldığı bir programda, “Durumun farkında olup, endişe eden vatandaşlar meydanlara iniyor, sadece beni savunmak için değil, bu ülkenin geleceği için ortaya koydukları bir kalpleri ve bizim özgürlüğümüz var. İnanıyorum ki gösteri yasal ve barışçıl bir şekilde geçecektir. Bu sadece başlangıç” dedi.

Berlusconi’nin, hakkındaki oylama öncesi yaptığı açıklamalar, en büyük rakibi ve bir dönem koalisyon ortağı olan Demokrat Parti tarafından “ülkede siyasi tansiyonu arttırmak” olarak yorumlandı.

Oylamada olacak mı bilinmiyor
Berlusconi’nin avukatı Niccolo Ghedini, Yabancı Gazeteciler Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, müvekillinin yarınki oylamada Senato Genel Kurulu’na katılıp katılmayacağını bilmediğini söyledi.
Ghedini, senatörlükten azil sürecinin davanın yeniden görülmesi talepleri kabul olsa da değiştirilemez bir süreç olduğunu belirterek, azil oylamasının yarın yapılacak olmasını bir hata olarak niteledi.
Ghedini, oylamaya etki etmek istemediklerini dile getirerek, “Biz avukatlar için kendisinin senatörlüğünden çok masum olduğunu göstermek daha önemli” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)