BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerkin cinayetinde 4 polis ifade verdi----

Berkin cinayetinde 4 polis ifade verdi

Berkin cinayetinde 4 polis ifade verdi
14 Mart 2014 - 00:58 www.finansgundem.com

Berkin Elvan'ın yaralandığı gün görev yapan polislerden ifade veren 4'ü suçlamaları reddetti

Gezi Parkı protestolarına 16 Haziran 2013'de yapılan müdahalede, Okmeydanı'nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın yaralanmasına ilişkin devam eden soruşturmada dün 4 polis memuru ifade verdi. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesi alına polis sayısı 18 oldu.

Suçlamaları kabul etmeyen 4 polis memuru olay günü Berkin Elvan’ın yaralandığı bölgede görev yapmadıklarını savundu. 

“ADAM ÖLDÜRMEKTEN SORUŞTURUN”

Hürriyet'teki habee göre Elvan ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana ise savcılığa dilekçe vererek Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, soruşturmanın kasten adam öldürmeye teşebbüs gerekçesiyle başlatıldığını, soruşturmanın kasten adam öldürmek suçlaması ile devam ettirilmesini talep etti.

Soruşturma kapsamında dün ifade veren polis memurları şunları söyledi:

“NEREDE OLDUĞUMUZU HATIRLAMIYORUM"

H.P.: “Beni Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden savcılığınıza gönderdiler. 15 Haziran 2013 saat 08.00'den 16 Haziran 2013 saat 08.00'e kadar 24 saatlik zaman diliminde nerede olduğumuzu tam hatırlamıyorum. Ancak 15 Haziran 2013 günü maaş günü olduğu için akşam 21.00 sıralarında bankamatikten maaşımı çekmiştim. Şubeden telefon geldi. Göreve gelmemiz söylendi. Ben de 23.00-24.00 sıraları gibi Bayrampaşa'daki şubeye geldim. Buradan bizi bir ya da yarım saat sonra viyadüklerin Mecidiyeköy'ün altında görevlendirdiler. Mecidiyeköy Meydanı'nda kaç saat süreyle görev yaptığımızı hatırlamıyorum. Belki 1-2 gün bu mahalde görevde kalmış olabiliriz.

“ORADA DEĞİLDİM”

 Berkin Elvan'ın yaralandığı bölgede kesinlikle görev yapmadım. Okmeydanı'nda hiç görev almadım. Hatta kamuoyunda Gezi Olayları olarak bilinen olayların sürdüğü tüm dönemde Okmeydanı'nda görev almadım. Beni niçin savcılığınıza gönderdiklerini bilmiyorum. Çevik Kuvvet'te gruplar göreve giderken resmi bir yazı ile görevlendirilir. Yani ben şubeden çıktığımda hangi bölgede göre alacağım görev yazılarımızda vardır. Gezi olaylarında şubeden çıkarken görevlendirildiğimiz yerler resmi olarak bellidir. Ancak görevde bulunduğumuz mahallerdeyken şubenin haber merkezi tarafından grup şeflerimiz tarafından telefonla aranarak başka yerlere sözlü olarak gönderildik. Sözlü verilen emirlerin daha sonra yazıya çevrildiğini sanmıyorum. Bu nedenle başka bir mahalde görevlendirilen ekipler başka yere sevk edilerek görev yapmış olabilirler. Ekip 15-20 çevik kuvvet polisinden oluşur. Ekip şefi de polis arkadaşlardan birisidir. Genel olarak ekip şefinin kimin olduğu resmi belgelerde bellidir. Ancak Gezi olayları sırasında belli de olmayabilir. 

“BEN ASLINDA ÖĞRETMENİM”

Gaz tabancası kullanma sertifikam vardır. Aslında öğretmenim. Olaylarda bir çoğunda her ne kadar gaz tüfeğim olsa da çok zorunlu olmadıkça bu tüfeği kullanmadım. Şubedeki memur arkadaşlarının talimatıyla geldim. Taktığım kaskta numara olup olmadığını hatırlamıyorum. Ancak bu kayıtlarda vardır.

Hatta bizim bulunduğumuz yerde Jandarmalar vardır. Ben Okmeydanı'na ve Cemal Kamacı Spor Merkezi civarında hiç görev almadım. Bir adet vesikalık fotoğrafımı dosyaya ibraz ediyorum. 

“BURADA İFADE VERDİĞİM İÇİN ÜZÜNTÜ ÇİERİSİNDEYİM”

Dosya içerisindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün 20 Haziran 2013 tarihli 13. Birlik Amirliği görev listesini incelediğinde benim 16 Haziran 2013 günü sabah saat 08.00-03.00 görevli olduğum yazılmıştır. Olaylar çok uzun sürdüğü için hangi tarihte nerede görevli olduğumuzu da hatırlamıyorum. Ancak ben kesinlikle herhangi bir şahsı vurmadım. Ben burada ifade verdiğimden dolayı da üzüntü içerisindeyim. 

“ZET SİLAHINI GEZİ BOYUNCA HİÇ KULLANMADIM”

M. A. Y.: “5 Haziran 2013 tarihinde izinliydim. Ancak 15 Haziran 2013’de beni akşam göreve çağırdılar. 16 Haziran 2013 günü sabaha kadar görevliydik. Okmeydanı'na 16 Haziran 2013’de gittik. Sabah saatleriydi. Mecidiyeköy Varyant altında görevliydik. Okmeydanı'na 16 Haziran 2013 günü gittik. Burada bekledik. Öğlen 14.00'e kadar bekledik. Ancak herhangi bir eyleme müdahale etmedik. ZET silahını kullanma belgem vardır. Grup şefiydim. Gezi olayları boyunca hiç kullanmadım. Emniyette Çevik Kuvvet ZET silahının kimlere verildiği bellidir.”

“BEN KALKANCIYIM”

 U.Y.: “Görev belgesinden anlaşılacağı üzere 16 Haziran 2013’de saat 08.00 ile 03.00 arasında Cemal Kamacı Spor Kompleksi ve Okmeydanı bölgesi SDP binasında görevlendirildiğim gözükmektedir. Cumhuriyet Savcılığınca 15 Haziran 2013’de saat 08.00-16 Haziran 2013’de saat 08.00 aralığında Mahmut Şevketpaşa Gaziler ya da Eren sokakta görevli gaz tüfeği kullanan memurların gönderilmesi istenmiş ise de saat ve olay yeri olarak görev yaptığım yer bu bölge ile uyuşmamaktadır. Niçin gönderildiğimi bu nedenle bilmiyorum. Okmeydanı Cemal Kamacı SDP binası önünde görev yaptığımda da E-5 üzerinde görev yaptım. E-5’ten ayrılmadık. Önce Cevizlibağ’a gidip sonra görevlendirildiğimiz yere gittik. Ayrıca ben Kalkancıyım. Yine Cumhuriyet savcılığınca gaz tüfeği kullananlar istenmiş ise de benim böyle bir sertifikam var ancak alt devre olduğumuz için Gezi Parkı olayları süresince bize kalkan tutma görevi verdiler. Gaz tüfeği kullanmadım. Zaten kimlere bu gaz tüfeği verildiği zimmetlerde bellidir.”

“GAZ SIKMADIM”

Y.Ş.:  “15 Haziran 2013’de aslında izinliydik. 15 Haziran 2013’de akşam saatlerinde göreve çağrıldık. Akşam saat 23.00 sıralarında göreve başladık. Mecidiyeköy Varyantın altındaydık. Orada bir ara Cevizlibağ’a geçtik. Sonrasını hatırlamıyorum. ZET silahını kullanma belgem vardır. 15 Haziran 2013’de ZET silahını hiç kullanmadık. Görevi de ne zaman bitirdiğimi hatırlamıyorum. Gezi olayları boyunca hiç Okmeydanı bölgesinde görev yapmadım”. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)