BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBereket Enerji'den 4.6 milyar dolarlık yapılandırma----

Bereket Enerji'den 4.6 milyar dolarlık yapılandırma

Bereket Enerji'den 4.6 milyar dolarlık yapılandırma
27 Mart 2019 - 18:10 www.finansgundem.com

Bereket Enerji, bankalara olan 4.6 milyar dolarlık borcunu yapılandırdı.

Bereket Enerji, 9 banka ile olan 4.6 milyar dolarlık kredisini yapılandırdığını duyurdu.

Denizli merkezli, 1995 yılından bu yana enerji üretimi yapan ve kömür ile yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere toplam 2.100 megawatt kurulu güce ulaşan Bereket Enerji, Temmuzda borç yapılandırması için bankalarla görüşmelere başlamıştı.

Bereket Enerji Grubu açıklamasına göre, grubun 4,6 milyar dolar tutarındaki konsolide borcu, uzun vadeye yayılarak yapılandırıldı ve böylece grubun faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam etmesi mümkün kılındı.

TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bereket Enerji Grubu Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, "Sektör dinamikleri doğrultusunda gereken adımları atan grubumuz, sürdürülebilir büyümesinin devamını sağlamak üzere, kısa vadeli ve farklı şirketlerimize ait kredileri tek bir çatı altında toplayarak toplam 4,6 milyar dolar tutarındaki kredinin yeniden yapılandırılmasında bankalarla mutabakatı sağladı. Bugüne kadar olduğu gibi finansal yeniden yapılandırma sürecinin tamamlanmasının sonrasında da enerji sektöründe sahip olduğumuz güçle ortak fayda sağlamaya, ülke ekonomimize katkı sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)