BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBereket, enerji şirketini İş Portföy’e devrediyor----

Bereket, enerji şirketini İş Portföy’e devrediyor

Bereket, enerji şirketini İş Portföy’e devrediyor
04 Mayıs 2019 - 08:15 www.finansgundem.com

Bereket Enerji Grubu, sahibi olduğu Akış enerji şirketindeki hisselerini, İş Portföy Yönetimi ile Kangal Elektrik Enerji Üretim firmalarına devretme kararı aldı.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM

Mart ayının sonunda bankalarla kredi yapılandırması için masaya oturan Bereket Enerji, bazı varlıklarını vitrine çıkarmaya başladı. Bereket Enerji Grubu, sahibi olduğu Akış Enerji şirketindeki hisselerini, İş Portföy Yönetimi ile Kangal Elektrik Enerji Üretim firmalarına devretme kararı aldı. Anlaşma sağlanırsa, Bereket Enerji, Akış’taki paylarını devrederek önemli bir gelir elde edecek. 27 Mart 2019 tarihinde Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Bereket Enerji Grubu, finansal borçlarının yeniden yapılandırılması için 9 banka ile masaya oturmuştu. 9 banka ile olan 4.6 milyar dolarlık kredisini yapılandırdığını duyurdu. Denizli merkezli, 1995 yılından bu yana enerji üretimi yapan ve kömür ile yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere toplam 2.100 megawatt kurulu güce ulaşan Bereket Enerji, Temmuzda borç yapılandırması için bankalarla görüşmelere başlamıştı.



İŞ VE KANGAL, ADO’YU SATIN ALMIŞTI

Bereket Enerji Grubu, elektrik sektörünün üretim, dağıtım ve satış ayaklarında faaliyet gösteriyor. Grup bünyesinde Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan ADM Elektrik Dağıtım AŞ ile İzmir ve Manisa illerini kapsayan GDZ Elektrik Dağıtım AŞ olmak üzere iki elektrik dağıtım şirketi yer alıyor.

Bereket Enerji’ye ait Akış’tan hisse alan Kangal Elektrik ve İş Portföy, geçen yıl da Ado Enerji ve Mursal Enerji’nin tamamı satın almıştı.

Ado Enerji, hidrolik, Rüzgar ve Güneş enerjisine dayalı kaynaklardan elektrik üretimi yapıyor. İlk santraline 2007 yılında, 30.4 MW kurulu gücüne sahip İntepe Rüzgar Enerjisi Santrali’ni (RES) Demirer Grubu ile ortak olarak başlayan şirket daha sonra bu tesisi 55,7 MW kapasiteye yükseltmişti.

Bereket Enerji'den 4.6 milyar dolarlık yapılandırma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)