BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerat Albayrak: Elektriği en ucuza kim verirse...----

Berat Albayrak: Elektriği en ucuza kim verirse...

Berat Albayrak: Elektriği en ucuza kim verirse...
05 Haziran 2016 - 08:19 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerjideki özelleştirme ihalelerinin pazarlık usulü yapılmasına ilişkin düzenlemeye gelen eleştirileri yanıtladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerjideki özelleştirme ihalelerinin pazarlık usulü yapılmasına ilişkin düzenlemeye gelen eleştirileri yanıtlarken, “Özelleştirme İdaresi bu maddeyi kendisi hazırladı." dedi.

Biz burada sahaların devrini özelleştirmeye, özelleştirme de ihale yönteminde açık eksiltme usulüyle... Yani devlet olarak benim ne ihtiyacım var? Elektrik. En ucuza kim verirse tahsisle sahanın devri, sahanın satılması değil, tahsisle 10-15 yıl o sahayı işletip en ucuz kim elektriği devlete, bana verirse; ona işletme hakkı verecek. Dolasıyla bir satma yok, satma olmadığı için de değerleme yok” dedi.

Albayrak, güneş enerjisi daha ucuzken neden nükleere yönelindiğine ilişkin milletvekillerinden gelen bir soru üzerine de, megavat miktarı kadar, o megavatın baz yükte ne kadar verimlilikle çalıştığının da önemli olduğunu söyledi. Albayrak, bir güneş santralı yaklaşık yüzde 18 verimlilikle çalışırken, aynı megavatta bir nükleer santralın yüzde 92 verimlilikte çalıştığını belirterek, 3 bin megavat güneş santralı ile 3 bin megavat nükleer santral arasındaki verimlilik farkının minimum 5 kat olduğuna dikkati çekti.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)