BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBerat Albayrak bakan mı oluyor?----

Berat Albayrak bakan mı oluyor?

Berat Albayrak bakan mı oluyor?
09 Nisan 2015 - 10:23 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın sürpriz adaylığı ekonomi kulislerini hareketlendirdi

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde yarışacak listeler kesinleştiğinde en büyük sürprizlerden biri de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Ak Parti’den aday olmasıydı. Albayrak’ın adaylığı sonrasında ise ekonomi kulisleri hareketlendi.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, seçimler sonrasında olası yeni bir Ak Parti iktidarında Ali Babacan’ın yerine ekonominin direksiyonuna geçecek en kuvvetli adaylardan biri olarak eski borsa başkanı İbrahim Turhan’ın yanısıra Albayrak’ın adı da konuşulmaya başlandı. Peki, Albayrak kimdir ve nasıl bir ekonomi anlayışına sahiptir?

CEO’LUKTAN AYRILDI

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünü mezunu olan Berat Albayrak, 1999 yılında çalışmaya başladığı Çalık Holding’te 2007’de genel müdür oldu. 2004 yılında Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak (Erdoğan) ile evlendi. 2013 yılında Çalık Holding’teki CEO’luk görevinden ayrıldı, 2014 yılında Sabah’ta köşe yazısı yazmaya başladı. Albayrak, yazılarının büyük bölümünde Merkez Bankası’nı sert sözlerle eleştirdi. 1 Eylül 2014 tarihli yazıda, “Kurumla ilgili bazı sıkıntılar artık Ankara’yı aşmış tüm Türkiye’de konuşulur olmuştur. Burada hakikaten samimiyetle iyi şeyler yapmaya çalışan bazı şahısları tenzih ederim. Ama bazılarının hangi amaca hizmet ettikleri gayet endişe verici. Peki ya suya sabuna dokunmadan, hiçbir konuda insiyatif almadan, fikir beyan etmeden ülkenin bu kadar önemli bir kurumunda koltuk işgal edenlere ne demeli? Bu kurumdan beklenen başka odak ve merkezlerin bir şubesi gibi hareket etmemeleri, artık Yeni Türkiye’nin bir kurumu olarak düşünsel ve kurumsal merkezlerine ülkenin menfaatlerini koymalarıdır” demişti.

SONRA GÖRÜŞÜRÜZ

Albayrak, 13 Ekim 2014 tarihli yazıda ise Merkez Bankası mevzuatının değişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Sorumluluklar mevzubahis olduğunda sorumlu şahısların inisiyatif alması elzem oluyor. Bu konuda vakit kaybetmeden hızlıca adım atılması gerektiğini tekrardan hatırlatırız. Çok da önemli değil diyen varsa, 2015 seçimlerinden sonra konuşuruz” görüşünü dile getirmişti.  Albayrak 2 Şubat 2015’te kaleme aldığı, “Prangalardan kurtulurken” başlıklı yazısının ilgili bölümünde ise şöyle demişti: “Bu spekülatif işlemleri yapanların ve bunların bu kadar rahat top koşturmasına izin veren yetkililerin artık uzatmaları oynadığını ve bundan sonra bu kadar rahat zemin bulamayacaklarını düşünüyoruz. Yeni Ekonomi anlayışında yapanın da izin verenin de yanına kâr kalmamalı bu tip hareketler, tıpkı dünyadaki diğer önemli ülkelerdeki gibi.”

TURKUAZ YÖNETİMİNDE

Berat Albayrak, Turkuvaz Grubu’nun çeşitli yayın organlarında yönetim kurulu üyesi. İTO kayıtlarına göre Albayrak; Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık, Matbaacılık Yayıncılık, Teknik Hizmetler Sanayi, Kitapçılık Yayıncılık, Mobil Hizmetler, Filmcilik Prodüksiyon, Haber Ajansı, ATV Televizyon Prodüksiyon, Televizyon ve Radyo İşletmeciliği, Reklam Pazarlama Danışmanlık, Yayın Hizmetleri, Dağıtım Pazarlama, Aktif Televizyon Prodüksiyon, Medya Yayın Hizmetleri, TV Hizmetleri ve Görsel İşitsel İletişim anonim şirketinin yönetim kurulu üyeliğini yapıyor. Örneğin Turkuvaz Haber Ajansı’nın yönetim kurulu Ömer Faruk Kalyoncu, Serhat Albayrak ve Berat Albayrak’tan oluşuyor. Şirket 2008 yılında kuruldu. Berat Albayrak 2008 yılında genel müdür ve yönetim kurulu üyesi oldu. Berat Albayrak 2012 yılında yönetim kurulundan ayrıldı. 2013 yılında ise yönetim kurulu üyeliğine tekrar getirildi.

BTİ’DE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Albayrak geçen yıl 9 Nisan 2014 tarihinde kurduğu BTİ Eğitim Kurumları şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapıyor. İTO kayıtlarında şirketin kuruluşundan sonra tek hareket 12 Eylül 2014 tarihinde sermaye artırılmasına yönelik. Şirket kurulurken 50 bin lira olan sermaye ağustos ayında 500 bin liraya çıkarıldı. Şirketin faaliyet alanı, “yurtiçi ve dışında eğitim sektöründe faaliyette bulunmak, anaokulu, ilkokul,ortaokul, lise, yüksekokul ve hazırlık sınıfları açmak, açılmış okulların işletilmesini deruhte etmek, kurs tertiplemek, bir üst sınıfa hazırlık dershaneleri, özel öğrenci yurtları, pansiyonlar, laboratuarlar, atölyeler, kız ve erkek meslek okulları ve yabancı dil öğretimi yapan okullar açmak” olarak sıralanıyor. Geçen yıl ekim ayında Berat Albayrak, kardeşi Serhat Albayrak ve Ömer Faruk Kalyoncu ile birlikte “Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nı” kurdu. Berat Albayrak’ın aday listelerindeki mesleği ise “öğretim üyesi” olarak yer alıyor.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit10 Nisan 2015 10:42

    paralel yapıdan şikayet ediyorlar damat oğlu kızı ülkede paralel yapı kuruyorlar. tügev basın yayın yurt okul dersane yapma bunu gösteriyor Erbakan arka bahçemiz diye boşa dememiş kaderci bir toplum uyuyan bir toplum isteniyor. resmen diktatörlük isteniyor ülkede

  • başlık10 Nisan 2015 06:32

    Başlığı görünce Allah korusun dedim gayri ihtiyari olarak. Allah bu milleti korusun. Amin.

  • uyku10 Nisan 2015 06:09

    Eylül 2014 de kurduğu şirketin faaliyet alanlari arasında dershane kurmak işletmek vs yer alıyor. Dershanelerin kapatıldığı bir ortamda eski basbakanin yeni cb nin damadı olan birinin bu şirketi kurması cidden manidar. Gerçekten de "tamamen duygusal" bir açılım olmuş. Diğer dershaneler komple kapatılırken zadece bu sirket dershane kuracak ve pastayı kapacak. Ve biz buna yüce devlet ideali diyoruz. Sahi bu uykudan ne zaman uyanacagiz?