BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBenzinden vergi indirimi gündemde----

Benzinden vergi indirimi gündemde

Benzinden vergi indirimi gündemde
14 Mart 2022 - 07:59 www.finansgundem.com

Enerji fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle rekor seviyelere ulaşan akaryakıt fiyatlarını aile bütçesindeki yükünü hafifletmek için vergi indirimleri gündemde.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası hızla artan petrol fiyatları benzin ve motorin fiyatlarını tarihi zirvelere taşıdı. Özellikle dar gelirli aileleri zorlayan bu fiyat artışı karşısında Yunanistan, İtalya gibi birçok Avrupa ülkesi ve ABD başta olmak üzere tüketicilere yönelik vergini gündeme aldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bir ABD benzin vergisi indiriminin tüketicilere kolaylık sağlamak için düşünülen seçenekler arasında yer aldığını bildirdi. Yellen, ülke ekonomisinin bu yıl iyi performans göstereceğinden emin olduğunu belirtti. Yellen, "Tüketicileri rahatlatmak için yapabileceğimiz bir dizi şeye bakıyoruz. Benzin vergisi listedeki şeylerden biri" dedi.

Yellen, benzin vergisini düşürmenin faydaların tüketicilere değil petrol şirketlerine akmasına neden olabileceğinden endişe duyduğunu da aktardı. Enflasyonla mücadele için daha sıkı bir para politikasının resesyona neden olabileceğini belirten Yellen, Fed'in maksimum istihdam ve fiyat istikrarı için ikili görevini dengeleyebilmesi gerektiğini de kaydetti.

Benzin ve motorin zammı iptal edildi

 

Motorin ve benzine büyük zam

 

ABD'de benzin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde

 

Belçika'da benzin fiyatları son yılların en yüksek seviyesinde

 

Kurşunlu benzin kullanımı, ABD'nin IQ seviyesini düşürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)