BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBennett: Nüfusumuzun yüzde 40'ı Kovid-19'a yakalanabilir----

Bennett: Nüfusumuzun yüzde 40'ı Kovid-19'a yakalanabilir

Bennett: Nüfusumuzun yüzde 40'ı Kovid-19'a yakalanabilir
10 Ocak 2022 - 03:29 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Bennett, Kovid-19'un Omikron varyantının yayıldığı son dalgada, nüfusun yaklaşık yüzde 40'ına karşılık gelen 2-4 milyon arasında kişinin Kovid-19'a yakalanabileceğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, haftalık kabine toplantısının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında, hükümete sunulan bilgiye göre salgının son dalgasında 2-4 milyon arasında İsraillinin Kovid-19'a yakalanacağını duyurdu.

Ekonomiyi mümkün olduğunca işler kılmak, yaşlı, hasta ve ciddi hastalık riski taşıyanları korumak ve bu nüfusun hastaneye kaldırılmasını engellemek hedefini koruduklarını belirten Bennett, Kovid-19'a karşı geliştirilen ilaçlardan stokladıklarını aktardı.

Bennett, huzurevlerini korumaya en yüksek öncelik verdiklerini buralara 1,5 milyon hızlı antijen test kiti aktardıklarını belirtti.

Hastanelerin yüksek hasta sayıları için hazırlandığını ifade eden Bennett, aşıların Kovid-19'a karşı dördüncü dozunun yaşlı ve sağlık çalışanları için sunulduğunu ve çeyrek milyon kişiye uygulandığını kaydetti.

Bennett, yüksek seyreden vaka sayıları nedeniyle laboratuvarlarda yoğunluk yaşandığını, PCR sonuçlarının çıkmasının gecikebileceğini, bu arada pozitif kişilerin diğerlerine virüs bulaştırabileceği endişesiyle hızlı test kitlerinin kullanımına izin verdiklerini anlattı.

Okullardaki tüm öğretmen ve öğrencilere ücretsiz üç test kiti dağıtımına başlandığına işaret eden Bennett, test merkezlerindeki sıralar ve yüksek maliyetli test ücretlerinin farkında olduklarını, sağlık şirketleriyle tedarikin arttırılması için görüştüklerini bu sayede fiyatların düşeceğini hesapladıklarını paylaştı.

Öte yandan yerel basında çıkan haberlere göre, uzmanlar grubu toplanacak ve dördüncü doz Kovid-19 aşısının daha fazla gruba uygulanması görüşülecek.

İsrail'de ağır hasta sayısının bir günde yüzde 22 artışla yüzde 205'e çıktığı, 22 Aralık'ta 76 olarak kaydedilen rakamın 18 günde üç katına çıktığı belirtildi.

İsrail hapishanesindeki 25 Filistinli Kovid-19'a yakalandı

 

İsrail'den Omikron'a bağlı kırmızı liste kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)