BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBelözoğlu masraflarını geri istiyor----

Belözoğlu masraflarını geri istiyor

Belözoğlu masraflarını geri istiyor
09 Ocak 2015 - 07:33 www.finansgundem.com

Yeni Tüketici Kanunu'yla geçmişteki dosya masraflarının peşine düşenlere milli futbolcu Emre Belözoğlu eklendi

Kasım 2014'ten itibaren uygulanmaya başlayan ve bankaları tüketici üzerinden kazanılan birçok masraf kaleminden mahrum bırakan Tüketici Kanunu, ünlü isimleri de harekete geçirdi.

Milli futbolcu Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, yeni kanunun getirdiği hakka dayanarak geçmişte kredi alırken ödediği dosya masraflarının peşine düştü.

2006'da bir bankadan bireysel kredi kullanan Belözoğlu, bu işlemin karşılığında öded

iği 44 bin 841 lira 88 kuruşluk 'dosya masrafı' parasını geri almak için bankasına dava açtı. Ünlü futbolcunun avukatı dava dilekçesinde, "Bankanın kredi komisyonu adı altında müvekkilimden haksız ve dayanaksız olarak ayrıca komisyon tahsil etmesi usulsüz ve yasaya aykırıdır. Kredi komisyonunun ödeme tarihinden itibaren işleyecek olan en yüksek banka faizi ile birlikte davacı müvekkilime iade edilmesi gerekmektedir" denildi.

8 YIL SONRA DAVA AÇTI

İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne avukat Mahir Işıkay aracılığıyla dava açan Emre Belözoğlu'nun dava dilekçesindeki iddialara göre ünlü futbolcu davalı bankadan 6 Ekim 2006'da bireysel kredi kullandı. Yeni kanunun ardından milli futbolcu bankaya komisyon masrafının hangi hizmet karşılığında alındığını sorgulayan ve tüm tahsilatların dökümünün talep edildiği bir yazılı bildirimde bulundu. Davalı bankadan ise herhangi bir cevap gelmedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)