BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelgrad'da çadırlı protesto----

Belgrad'da çadırlı protesto

Belgrad'da çadırlı protesto
11 Şubat 2022 - 15:07 www.finansgundem.com

Balkan ülkelerindeki hava kirliliğinin insanların hayatını olumsuz etkilemeye başlaması, protestolara neden oluyor. Bunlara bir yenisi Belgrad'da eklendi.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki protestocular eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Geceyi Cumhurbaşkanlığı binası önündeki parkta kurdukları çadırlarda geçiren çevreci protestocular tarafından yapılan açıklamada, “Sırbistan hükümetini, lityum ve bor arama ve işletmesini yasaklayan bir yasayı kabul etmeye ikna etmek için protestolarımıza önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz” denildi.

Cumhurbaşkan'ı Vucic'e çağrı

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’e, lityum ve bor aranmasını yasaklayan kanunu onaylamadan onları ziyaret etmemesi uyarısında bulunulan açıklamada, “Vucic’in gelip bizi ziyaret edip geceyi nasıl geçirdiğimizi sormasını istemiyoruz. Bize kanunlarla gelsinler. Üşümedik, soğuk da değildi. Hazırlıklıyız, önümüzdeki birkaç gün daha burada olacağız” ifadeleri kullanıldı.

Madencilik ile ilgili kanun çıkmaması durumunda, özel şirketlerin lityum ve bor araması yapmaya ve işletmesine devam edeceğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu durum hem hava hem de çevre kirliliğine sebep oluyor. Hükümet buna karşı harekete geçmeli” ifadelerine yer verildi.

Hava kirliliği her yeri etkiliyor

Hava kirliliğinin bölgedeki ölümlerde azımsanmayacak rolü olduğuna ilişkin veriler paylaşılıyor.

Sırbistan'ın tüm bölgelerinin hava kirliliğine maruz kaldığını ifade eden "Eko Straza" derneğinin kurucusu Bojan Simisic, "Güncel hava kalitesi endeksini her gün takip ediyoruz. Belgrad başta bölgedeki birçok kent aynı dertten muzdarip. Şu anda merak edenler, internet üzerinden girip bu rakamları kontrol ediyor " ifadesini kullanmış ve verilerin resmi kaynaklarca da açıklanması çağrısında bulunmuştu.

Simisic, Sırbistan'da hava kirliliği konusunda hükümetin politikalarını da eleştirerek "Ucuz ve kirli Çin endüstrileri ülkeye getirildi ve evlerde ham linyitle ısınmanın yolu açıldı. Bunun yanı sıra elektrik üretimi için kurulan termik santrallerde, üretim maddesi olarak akaryakıt püskürtülmüş çamur kullanıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa’da gaz, ılıman hava ile düşüşünü sürdürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)