BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelediyeyi kilitleyebilecek grev kararı----

Belediyeyi kilitleyebilecek grev kararı

Belediyeyi kilitleyebilecek grev kararı
12 Haziran 2013 - 18:28 www.finansgundem.com

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 14 birimde görev yapan DİSK/Genel-İş üyesi sendikalı çalışanlar grev kararını belediye binasına astı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzenerji şirketi yönetimiyle toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşama sağlayamayan DİSK/Genel-İş üyesi çalışanlar, grev kararını İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına astı.
Disk/Genel-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 12 Şubat'ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşma sağlanamadığını belirterek, "Bunun üzerine yasal süreç gereği devreye giren arabulucuların da görüş ve önerileri işverence dikkate alınmadığı için bugün grev kararımızı asıyoruz" dedi.



Şanlı, görüşmelerde belediye yetkililerinden yüzde 8 zam oranının dışında başka resmi bir öneri gelmediğini ileri sürerek, "Bunun dışında sosyal haklarımızın bir bütünü olan maddeler de kabul edilmedi. Sonuç olarak 24 madde uyuşmazlıkla sonuçlandı ve grev kararımızı asma noktasına geldik" diye konuştu.

Toplu sözleşmenin masa başında çözülmesinden yana olduklarını kaydeden Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan görüşmeleri işçileri sevindirecek, İzmirlileri mağdur etmeyecek şekilde sonuçlandırılmasını beklediklerini söyledi.

Grev kararının asılmasının ardından başlayan 60 günlük sürede DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şubesi üyeleri, görüşmelerin kendileri adına olumlu geçmesi için çeşitli eylemler yapacak. 

Grev kararı, İzenerji bünyesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü ile Eşrefpaşa Hastanesi, Fen İşleri, İdare İşleri, Doğal Yaşam, Mezarlıklar, Huzur Evi, Balık Hali, Sebze Hali, ESHOT Yıkama, Katı Atıklar, İZFAŞ, Trafik ve İZSU birimlerinde çalışan sendika üyesi işçileri kapsıyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)