BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelediyeden hangi diziye ne kadar para aktarıldı----

Belediyeden hangi diziye ne kadar para aktarıldı

Belediyeden hangi diziye ne kadar para aktarıldı
18 Eylül 2019 - 09:41 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, bir iştirakten 12 milyon 750 bin lira, 4 iştirakten ise 10 milyon lira olmak üzere toplamda 22 milyon 750 bin liranın diziye aktarıldığını ifade etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global’de katıldığı programda, bir TRT dizisine İBB bütçesinden 20-25 milyon lira aktarıldığını söyledi.

İmamoğlu’nun sözünü ettiği diziye ilişkin Independent Türkçe’ye bilgi veren İmamoğlu’nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun, kaynak aktarılan dizinin bu yılın başında final yapan Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi olduğunu söyledi.

1 iştirakten 12 milyon 750 bin 4 iştirakten toplam 10 milyon

Ongun’un geçen hafta Halk TV’de katıldığı programda, Kut’ül Amare dizisine İBB iştiraki Medya A.Ş.’den 12 milyon 750 bin lira aktarıldığını söylemişti. Ancak diziye sponsor olan tek iştirak, Medya A.Ş. değil. KİPTAŞ, Kültür A.Ş., İGDAŞ ve İSFALT da dizinin yayında olduğu dönemde sponsorluk yaptı.

Toplamda 22 milyon 750 bin

Ongun, KİPTAŞ, Kültür A.Ş., İGDAŞ ve İSFALT’ın bütçesinden 2 milyon 500 biner lira sponsorluk için Mehmetçik Kut’ül Amare dizisine aktarıldığını ifade etti. Yani, TRT’de yayınlanan Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden 22 milyon 750 bin liralık sponsorluk geliri elde etti.

34 bölüm yayınlanan dizi, 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun İngiliz ordusuna karşı kazandığı zaferi anlatıyordu.

İmamoğlu: Diziye sponsor olmak belediyenin işi mi?

Ekrem İmamoğlu’nun sözleri şöyleydi:

Bir TRT dizisine 20-25 milyon lira para niye aktarsın İBB. Bir televizyona bir dizi yapılacaksa buna sponsor olmak belediyenin işi mi? Televizyon reklam alır oradan para kazanır. Sadece bir iştirakten 12,5 milyon TL verilmiş.

Bunun gibi sorgusuz sualsiz yapılan harcamalarda İstanbul halkının cebinden çıkacak lüzumsuz paraları kurtarıyor ve tekrar İstanbul hakının cebine sokuyorsak, bunu ilk alkışlayacak olan, bu kadim kentin geçmişte belediye başkanlığını yapmış Sayın Cumhurbaşkanı’dır. Sayıştay’dan müfettişler geldi, uzun zamandır gelmemişler. Gelsinler, biz hesabını veririz.
Sadece bir iştirakinden 12,5 milyon liralık bir para aktarılmış diziye.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sorgulamakönemli19 Eylül 2019 08:43

    yok şöyle olmuş yok böyle olmuş diye "iddia" ortaya atma! varsa tespitin al götür savcılığa şikayet et.. sonra çevir kazı yanmasın, bknz:1700 makam arabası dedin hizmet aracı çıktı, sayıştay raporu dedin sayıştay öyle bir rapor yok dedi, zam yok dedin finansal düzenleme çıkardın vb..

  • Ali18 Eylül 2019 18:33

    Burada Ahmet korkusuz gibi arkadaşlara şu atasözünü söylemek isterim . Deveye diken, sizin gibilere öpen yaraşır .

  • ferit can18 Eylül 2019 14:12

    Burada belediyenin para aktardığı dizileri destekleyen sığırlar Allah cebinizden 100 katını çıkarsın İnşallah

  • ders18 Eylül 2019 13:25

    Zülfü livaneli vb. konserlerine gitse para israf olmazdı. 

  • Hüseyin YILDIRIM18 Eylül 2019 13:11

    Gerçekten de artık diyecek bir şey yok demekten bıktık ve usandık.Kimin malını kime veriyorsunuz.Bu nasıl bir aymazlık,nasıl bir din vicdan iman ahlak ve utanmazlık anlayış ve göstergesi..Ne yüzle hala milletin karşısına çıkıyorsunuz,ne bu pişkinlik.Hani yetim hakkı vb den bahsediyordunuz.Cemaat ve dizilere dağıtmanın ülkenin geleceğine adeta bomba atmaktır.Bu paraları sosyal amaçlı projelere harcasa idiniz millet sizlere minnettar kalırdı..İsraftan bahseden anlayış bunu nasıl yapıyor..

  • HASAN TOSUN18 Eylül 2019 10:44

    demek eskiden chp döneminde ergun göknel yiyordu,akp dönemindede dizler haraççılar yiyor,yeme bir şekilde şekil değiştirerek devam ediyor

  • mehmet18 Eylül 2019 10:16

    güzel işler oluyor tbrkler

  • Ahmet korkusuz 18 Eylül 2019 10:09

    Adam gibi diziler desteklenmiş helal olsun Sizi de görecez yarın Şarkıcı bozuntularına Neler vereceksiniz