BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelediye başkanları istifa etmemek için aralarında anlaştı iddiası----

Belediye başkanları istifa etmemek için aralarında anlaştı iddiası

Belediye başkanları istifa etmemek için aralarında anlaştı iddiası
20 Ekim 2017 - 18:35 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, görevlerinden istifa etmesi istenen 3 belediye başkanının aralarında anlaşarak istifa etmeme kararı aldıklarını iddia etti

AK Parti’den istifaları istenen üç belediye başkanıyla ilgili çok çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Abdulkadir Selvi, "Üç belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, birlikte hareket ettikleri ve üçünün de istifa etmeme kararı aldığı şeklinde bilgiler gelmeye başladı" dedi.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:

"Aslında bu süreç adeta bir borsa gibi her anını takip etmek gerekiyor. Örneğin dün itibarıyla Sayın Melih Gökçek’in istifasının hazır olduğu, ama işin zamanlama meselesi olduğu, Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra istifa edeceği şeklinde bilgiler vardı.

Ama bugün farklı bir hava oluştu. Sık sık iklim değişiyor. Onu ifade etmek isterim, o da şu: Üç belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, birlikte hareket ettikleri ve üçünün de istifa etmeme kararı aldığı şeklinde bilgiler gelmeye başladı.

Bu süreç uzadıkça hem AK Parti açısından hem belediye başkanları açısından hem kamuoyu açısından oldukça yıpratıcı bir hal almaya başladı.

Süreç uzamaya başladıkça muhalefet de burayı kaşımaya başladı. Zaten normaldir. Bu süreç muhalefet için de bir fırsat oluştu. Ayrıca kamuoyunda AK Parti 1 aydır neredeyse istifa haberleriyle gündeme gelmeye devam ettiği için kamuoyunda da bu konuda bir yorgunluk oluşmaya başladı.

Bundan sonraki süreç ne olur? Sayın Erdoğan bir karar verdi. Partisinde önemli bir değişim yenileşme ve dönüşüm sürecini yaşatıyor. Bu konuda geri adım atmayacağı güçlü bir lider olduğu için biliniyor. Bakanlar Kurulu’ndan parti yönetiminde bu değişiklikleri yaptı. Teşkilatlarda bu değişiklikler yapılıyor.

Ancak belediyelerde belediyeler yasasından kaynaklanan bir takım imkanlar ya da imkansızlıklar söz konusu. Zannederim bu üç belediye başkanı da bunu değerlendiriyorlar. İhraç edildikleri takdirde 2019’a kadar görevlerinin başında kalacaklar. O nedenle AK Parti’de ihraç formülü düşünülmüyor.

Suhuletle, ikna edilerek, zamana yayılarak bu sorun çözülmeye çalışılıyor. Ancak sorun uzadıkça başka şekiller almaya başladı. Neredeyse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin tartışılması noktasına doğru ilerlemeye başladı.

Zannediyorum bu süreçte bir takım önlemler devreye girecek. Öncelikli olarak belediye meclislerinde bu belediye başkanlarının kilitlenmesi söz konusu olacak. Yeni karar almaları engellenecek. Aldıkları kararlar onaylanmayacak.

Ama süreç böyle devam ettiği sürece İçişleri Bakanlığı’ndan görevden alma formülü de devreye girebilir."

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öne minute21 Ekim 2017 02:09

    İstifa ederlerse yaptıkları yolsuzluklardan sorumlu olmayacaklar. İstifa etmezlerse hepsinin şey dosyalarım hazır hukuk harekatı başlar deneye getiriliyor sanırım

  • Ak adam 21 Ekim 2017 02:07

    Başkanlık hedefi yolunda her türlü action yapılıyor. Bunlar yolsuz kirli ve ben temizlik yapıyorum imajıyla ak imajı oluşturma çok iyi bir stratei

  • fatih20 Ekim 2017 23:28

    neden istifa etsinler ? sebeb nedir ? seçilmiş belediye başkanı bunlar çacık mı ????

  • e.göy20 Ekim 2017 22:07

    İSTİFASI İSTENENLER YOLSUZLUK YAPMADILAR İSE SEÇİLMİŞ YÖNETİCİ OLARAK GÖREVDE KALMALILAR 2019 yerel seçimlerinde partiden aday gösterilmezler olur biter

  • vatandaş20 Ekim 2017 22:00

    Demek ki metal yorgunluğu yalanmış,görevlerine daha hırslı devam diyorlar

  • Ali Ergül 20 Ekim 2017 21:58

    Reis, Gökçek ile Saray'ın karşısında yapılacak Müze'yi konuştuk demişti!!! Arkadaş yalan olmuş bedava, ey Türkiye halkı uyan.. yalan ile peynir gemisi yürümez.. oyunun sonuna geldik.. her iktidarın bir ömrü vardır, yalan, talan, baskı, tek adam rejimi bunlar gitmez anla artık başgan...

  • hahalil20 Ekim 2017 21:36

    istifa ettikten sonra fetöden tutuklanacaklar. istifa etmezlerse yine fetöden tutuklanacaklar. umarım istifa etmezler. o zaman daha beter ederler

  • Abdullah20 Ekim 2017 21:36

    Oy verenlerin çoğu partiye veriyor, kim tanır Hasan'ı Hüseyin'i.. bunların yerine başkaları olsaydı seçilmeyecek miydi?.Allah Tayyip beye sabır versin, sayesinde birileri makama geliyor, sonra bırak dediğinde nefislere zor geliyor..

  • angel20 Ekim 2017 20:42

    Oyla gelen oyla gitmeli ...

  • emekci20 Ekim 2017 20:36

    bunu da fetö yapmıştır veya dış mihraklar:)

  • Nasrettin Hoca20 Ekim 2017 20:30

    Ak Partideki oy kaybının birinci nedeni aslında Binali Yıldırım, ama kabak nedense belediye başkanlarının kafasında patladı.

  • Antakya 31 3120 Ekim 2017 19:50

    Okadar kolay değil,reis bedeli ağır olur demişti

  • Akbank20 Ekim 2017 19:44

    BURSA altepenin yolsuzlukları uladağın zirvesini aştı fetö abisi talimat vermiştir

  • dsd20 Ekim 2017 19:37

    Kasım ayı her bakımdan çok eğlenceli gececeğe benziyor...