BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBelediye Başkanı Bilgin açıkladı: 15-20 günlük su kaldı!----

Belediye Başkanı Bilgin açıkladı: 15-20 günlük su kaldı!

Belediye Başkanı Bilgin açıkladı: 15-20 günlük su kaldı!
23 Kasım 2022 - 12:32 www.finansgundem.com

Sivas'ta kuraklık nedeniyle 4 Eylül Barajı'nda suyun azalmasından dolayı kent merkezine şebeke suyu ihtiyacını karşılamak için çalışma başlatıldı.


Bu kapsamda kent merkezine 54 kilometre uzaklıkta bulunan Hafik ilçesi sınırlarındaki Pusat Özen Barajı'ndan su aktarımı için isale hattı planlandı.

BELEDİYE BAŞKANI BİLGİN: YAKLAŞIK 15-20 GÜNLÜK SU VAR"

Şehrin son günlerde en önemli gündeminin içme suyu sıkıntısı olduğunu belirten Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, barajda suyun bitmek üzere olduğunu belirtirken "Yaklaşık 15-20 günlük bir su var. Tavra Deresi ve barajdan alınan suyla şehrin su ihtiyacını karşılıyoruz. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen çalışma Bölge Müdürlüğü kontrolünde yürütülüyor ama bizim ekiplerimiz de tüm çalışma saatlerinde sahada gerekli yardımda bulunmaya gayret ediyor" dedi.

"ŞİDİLİK KISA VADEDE PUSAT BARAJI'NDAN GELECEK SUYLA SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

Bu yıl içinde takviye su getirilmesi planlanan Pusat Özen Barajı'nda da su seviyesinin düşük olmasını değerlendiren Başkan Bilgin şunları söyledi:

"Pusat Barajı planlanırken, Sivas'a da belirli bir miktarda su ayrılarak planlanmış. Geçen yıl barajdaki su seviyesi doluluk oranı yüzde 90 seviyesine kadar gelmişti. Bu dönem de yağış durumuna göre yükselecektir. DSİ'den aldığımız bilgilere göre Pusat Barajı'nda bir sorun görünmüyor ama bu uzun vadede de sorun olmayacağı anlamına gelmiyor. Şimdilik kısa vadede Pusat Barajı'ndan gelecek suyla ilimizin su sıkıntısını çözeceğiz."

Küresel ısınma etkisi: Oltu Çayı kurudu!

 

Almanya'yı da kuraklık vurdu: Panke Deresi kurudu

 

Avrupa'da kabus senaryosu: Nehirler kurudu, toprak çatladı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)