BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBelçikalı ortakla güneş enerjisi santrali kuracak!----

Belçikalı ortakla güneş enerjisi santrali kuracak!

Belçikalı ortakla güneş enerjisi santrali kuracak!
24 Haziran 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

Murat Yalçıntaş, güneş enerjisi projeleri yapacak bir şirkete ortak oldu...

Uzun dönemdir yürüttüğü İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı'na geçen ay yapılan seçimde aday olmayan Murat Yalçıntaş, güneş enerjisi projeleri yapacak bir şirkete ortak oldu. Yalçıntaş ile Belçika ağırlıklı 6 ortağın bir araya gelerek kurduğu İkaros Solar Enerji, güneşten elektrik üreten santraller kuracak.
İkaros Solar Enerji Genel Müdürü Özgür Özcan, Türkiye’nin enerji sektöründeki potansiyelini görüp faaliyet göstermek için bir ofis açacaklarını söyledi. Güneş enerjisine bağlı elektrik santrallerinin kurulumuna yönelik lisans başvurularının EPDK tarafından henüz geçtiğimiz aylarda alınmaya başladığında dikkat çeken Özcan ‘"Dünyanın birçok ülkesinde anahtar teslim güneş enerjisi santralleri kurduk. Türkiye pazarının bu alanda daha çok gelişeceğini öngörüp buraya yatırım yapmaya karar verdik’’ dedi. İkaros Solar Enerji’nin  ortakları arasında şirketin uluslararası yönetim kurulu üyelerine ek olarak Türkiye’den Murat Yalçıntaş da bulunuyor.
IKEA’ya santral kurdu
2006’da anahtar teslim güneş enerjisi santrali kurmak için faaliyetlerine başlayan İkaros Solar Enerji’nin İngiltere, Portekiz, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerde ofisleri bulunuyor. Şirket IKEA, Philips, Carrefour gibi firmaların yanı sıra birçok serbest elektrik üreticisine yönelik güneş santralleri da hayata geçirdi. (Haberturk)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)