BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBelçikalı milletvekili maaşını Bitcoin ile alacak----

Belçikalı milletvekili maaşını Bitcoin ile alacak

Belçikalı milletvekili maaşını Bitcoin ile alacak
30 Ocak 2022 - 10:11 www.finansgundem.com

Belçikalı milletvekili Christophe De Beukelaer, aldığı aylık 5.500 euro maaşını kripto ticaret platformu aracılığıyla Bitcoin'e çevirecek

Bitcoin (BTC) çılgınlığı, şimdide Belçika parlamentosuna sıçradı. Brüksel milletvekili Christophe De Beukelaer, maaşını Bitcoin'e çeviren ilk Avrupalı politikacı oldu.

Bruzz, Brüksel milletvekilinin aylık 5.500 euro (6.140,75 dolar) olan maaşını kripto alım-satım platformu kullanılarak Bitcoin’e dönüştürüleceğini bildirdi. Hümanist Demokratik Merkez (CDH) partisini temsil eden Beukelaer, attığı adımın, diğer politikacılara gelişmekte olan teknolojiye yönelmeleri için ilham vereceğini umuyor.

Kazakistan'da kripto para madencilerinin elektriği kesildi

 Beukelaer, New York belediye başkanı Eric Adams’ı, Amerikalı politikacıların kendi yerel eyaletlerini Bitcoin merkezleri haline getirmek için nasıl çalıştıkları örneği olarak gösterdi.

Beukelaer: “New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York'u Bitcoin merkezi yapmak adına üç ay boyunca Bitcoin maaşını topladı. Brüksel ve Belçika'nın kripto para birimi endüstrisinde lider bir rol oynaması için çok geç olmadığını düşünüyorum.”

 Miami Belediye Başkanı Francis X. Suarez de BTC savunuculuğuyla tanınan milletvekillerinden biri. Şehri bir Bitcoin merkezi haline getirmek için büyük çaba sarf etti. Kendi maaşını Bitcoin’e çevirmenin yanı sıra, bu imkanı şehir çalışanlarına da mümkün kılabilmek için gerekli politikalar üzerinde çalışıyor.

Kripto paralar Kazakistan'ı kirletiyor

 Politikacıların yanı sıra spor alanındaki en büyük isimlerden bazıları da maaşlarını BTC’ye çevirdi. Toplam yedi NFL yıldızı maaşlarını Bitcoin’le almayı tercih etti. Benzer şekilde Klay Thompson ve Andre Iguodala gibi NBA yıldızları da ilerleyen süreçte Bitcoin maaşlarını kabul edeceklerini açıkladılar.

33 milyar dolar kripto paralar yoluyla aklandı

 BTC ile ödeme almak isteyen ve artan sayıda politikacılara eklenen spor yıldızlarının sektöre olan güveni, Bitcoin'in bir varlık olarak artan popülaritesini gösteriyor.

Bitcoin borsaların temposuyla dans ediyor

 Bu arada, ilk olarak Bitcoin'in “yasal bir para birimi” olarak tanınmasına ilişkin yasa teklifinin Haziran 2021'de kongreden geçmesinin ardından tarihe geçen El Salvador, Eylül 2021'de de Bitcoin'i resmen tedavüle sokan ilk ülke oldu.

New York Belediye Başkanı ilk maaşını kripto para olarak alacak

Bitcoin’le bağış dönemi

Musk'ın McDonalds'a yaptığı Dogecoin çağrısına Burger King'ten yanıt geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)