BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika'da trenler durdu----

Belçika'da trenler durdu

Belçika'da trenler durdu
06 Ocak 2016 - 01:19 www.finansgundem.com

Belçika'da hükümetin bütçede kesinti öngören reform paketine tepki gösteren demiryolu çalışanları, 48 saatlik grev başlattı

Belçika'daki demiryolu sendikaları üyeleri, Brüksel tren istasyonunda toplanarak yerel saatle 22.00'de 2 gün sürecek grevin başladığını duyurdu.

Burada yapılan açıklamada, hükümetin tasarruf önlemleri çerçevesinde hazırladığı reform paketinde, demiryolları için öngörülen yüzde 20'lik bütçe kesintisinin, 33 bin çalışandan en az 6 bininin işini kaybetmesine yol açacağı belirtildi.

Personel sayısındaki azalmanın, diğer çalışanlar için de yılda 6 günlük tatil kaybı anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, eğer grev başarılı olursa ülke genelinde tren seferlerinin bugün tamamen duracağı bildirildi.

Uluslararası seferler iptal edildi

Grev kararının ardından Eurostar firması, Londra'dan Brüksel'e tren seferlerinin sadece Fransa'nın Lille şehrine kadar olacağını açıkladı.

Brüksel üzerinden Paris-Amsterdam ve Paris-Köln seferlerini gerçekleştiren hızlı tren firması Thalys firması da bugün hiç bir tren seferinin yapılmayacağını, perşembe günü ise geç saatlerde sadece 2 sefer düzenleneceğini kaydetti.  

Fransızca konuşulan Valon bölgesindeki greve, hükümetle görüşmelerin halen sürmesini gerekçe gösteren Felemenkçe konuşulan Flaman bölgesindeki sendikalar katılmıyor. Eğer bir anlaşma olmazsa şubat ayında yeniden greve gidilmesi bekleniyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)