BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBelçika'da neo-Nazi gruplar müzik festivali düzenleyecek----

Belçika'da neo-Nazi gruplar müzik festivali düzenleyecek

Belçika'da neo-Nazi gruplar müzik festivali düzenleyecek
16 Ağustos 2022 - 15:15 www.finansgundem.com

Belçika'da Flaman bölgesinin bağımsızlığını savunan radikal Flaman örgüt IJzerwake, bazı Avrupa ülkelerinden neo-Nazi örgütlerle bağlantılı müzik gruplarının katılımıyla festival düzenleyecek.

IJzerwake'nin organize ettiği ve 27-28 Ağustos'ta Ypres'te düzenlenecek Frontnacht Festivali'ne Hollanda, Almanya ve İtalya gibi ülkelerden de katılım bekleniyor.

Bazı Avrupa ülkelerinden gelerek festivalde sahne alacak müzik gruplarının neo-Nazi örgütlerle bağlantılı olduğu, festivalin neo-Nazi ve diğer faşist grupları çekeceği gerekçesiyle iptal edilmesi çağrısı yapıldı.

'Buna izin vermek ihmal ve bir tür iş birliğidir'

Aşırı sağcı müzik akımları üzerine çalışan Alman müzikolog Thorsten Hindrichs, Belçika'nın De Standaart gazetesine, "Bu festivalin yapılacak olmasını aklım almıyor. Buna izin vermek ihmal ve bir tür iş birliğidir. Katılan müzik gruplarının terör örgütü Hammerskins ile açık bağı vardır. Bu bile festivali yasaklamak için yeterli bir sebeptir. Hammerskins örgütünün bazı üyeleri cinayet ve cinayete teşebbüsten ceza almıştır" açıklamasını yaptı.

Daha önce Ypres Belediye Meclisi onay vermişti

Festivalin yapılmasına daha önce Ypres Belediye Meclisi onay vermişti. Belçika basınındaki haberlerde, Belediye Meclisinin şimdi Belçika terör ve aşırıcılıkla mücadele hakkındaki istihbarat birimi CUTA yetkilileriyle temas halinde olduğu ifade edildi.

Ypres Belediye Meclisinin, CUTA ve polis yetkilileriyle yeniden görüşerek bir kez daha festivalin yapılması konusunda istişarede bulunacağı belirtildi.

Belediyenin, festivalin güvenliğini sağlamak için yeterli polis memuruna sahip olmadığı ve şehrin itibarı hakkında endişeleri bulunduğu söylendi. Organizatörler ise iptal durumunda belediyenin iptal maliyetini ödemesi gerekeceğini duyurdu.

Almanya'da tutuklama kararı olan 568 aşırı sağcı aranıyor

 

Alman Bakan: Aşırı sağ demokrasimiz için tehdit

 

Macron'dan 'aşırı sağ' itirafı

 

Fransa'da 'aşırı sağ' tehdidi

 

Almanya'dan aşırı sağcılar Ukrayna'ya savaşmaya gitti

 

Nazi propagandası yapan askere hapis cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)