BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika’da mesai saatleri dışında çalışanlara ulaşılamayacak----

Belçika’da mesai saatleri dışında çalışanlara ulaşılamayacak

Belçika’da mesai saatleri dışında çalışanlara ulaşılamayacak
31 Ocak 2022 - 13:26 www.finansgundem.com

Belçika'da yarın yürürlüğe girecek yeni bir yasa ile kamu çalışanlarına mesai saatleri dışında yöneticileriyle iletişime girmeme hakkı verilecek.


Korona virüsüyle birlikte evden çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla iş ve özel yaşam arasındaki çizgi bulanıklaşırken, Belçika’dan da bir karar geldi

Belçika’da 1 Şubat itibariyle yürürlüğe girecek yasa ile kamu çalışanlarının mesai saatleri dışında yöneticilerinden gelen talepleri ve iletişim çağrılarını reddetme hakkı verildi. Çalışanların uzaktan çalışma sebebiyle uzun saatler çalıştığına dikkat çeken yetkililer, çalışanların bunalmasının önüne geçilmesi için bu kararın alındığını duyurdu.

Kamu Çalışma Bakanlığı, “Bağlantıyı koparma hakkı” olarak gündeme gelen kararın detaylarını ise Belçika medyası paylaştı.

De Morgen’de yer alan haberde, “Çalışanlar mesai saatleri dışında sadece çok büyük bir aksilik ve öngörülemeyen bir durum olduğunda ve ertesi günkü mesai saatlerinin beklenemeyeceği durumlarda mesai saatleri dışında çalışacak” denildi.

Öte yandan çalışanların yöneticileriyle “bağlantıyı kesmeleri” durumunda “dezavantajlı bir duruma düşülmeyeceği” de belirtildi. Yeni kurallar ile birlikte “daha iyi odaklanmak, daha sürdürülebilir enerji seviyesi ve daha iyi iyileşme”nin amaçlandığı belirtildi.

Belçikalı milletvekili maaşını Bitcoin ile alacak

 

Belçika'da vakaların yüzde 94,5'i Omikron

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)