BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika'da mahkum olan Esedullah Esedi, İran'a gönderiliyor----

Belçika'da mahkum olan Esedullah Esedi, İran'a gönderiliyor

Belçika'da mahkum olan Esedullah Esedi, İran'a gönderiliyor
03 Ağustos 2022 - 11:35 www.finansgundem.com

"İran ile Belçika Krallığı Arasında Hükümlü Nakline İlişkin Anlaşma" isimli 22 maddelik yasa tasarısı, İran Meclisi'nde 195 evet oyuyla kabul edildi.

İran'da Meclis, Belçika ile tutuklu ve mahkum değişimine imkan tanıyan ve "terör" suçlamasıyla hapiste olan İranlı bir diplomatın ülkesine dönmesinin yolunu açacak anlaşmaya ilişkin yasa tasarısını onayladı.

İran devlet televizyonu, anlaşmanın uygulanması durumunda Belçika'da terör suçlamasıyla hapse mahkum edilen İranlı diplomat Esedullah Esedi'nin ülkeye dönebileceğini duyurdu.

Ne olmuştu?

İran'ın Viyana Büyükelçiliğinde görevli diplomat Esedi, Haziran 2018'de İran'da terör örgütü kabul edilen Halkın Mücahitleri Örgütü'nün Paris'te düzenlediği bir etkinliğe saldırı planladığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

20 sene hapse mahkum edilmişti

Esedi, 4 Şubat'ta Belçika'da yargılandığı bir mahkeme tarafından terör saldırısı planlamak suçlamasıyla 20 yıl hapse mahkum edilmişti.

İran, karara tepki göstermiş ve Belçika'dan Esedi'nin diplomatik statüsünü tanımasını ve kendisini serbest bırakmasını istemişti.

Belçika Parlamentosunda onaylanmıştı

İki ülke arasında karşılıklı tutuklu ve mahkumların takasını öngören anlaşmayla ilgili hazırlanan tasarı, 21 Temmuz'da da Belçika Parlamentosunda onaylanmıştı. Tasarı, 26 Temmuz'da İran hükümeti tarafından onaylanarak Meclise gönderilmişti.

İran ve Belçika'dan mahkum değişimi anlaşması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)