BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika'da işçiler greve gitti----

Belçika'da işçiler greve gitti

Belçika'da işçiler greve gitti
22 Mayıs 2023 - 14:53 www.finansgundem.com

Belçika'da işçi sendikaları, perakende sektöründeki çalışma koşullarını protesto etmek için greve gitti, binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenledi.

Sendikalar, Belçika'nın yaygın süpermarket zincirlerinden 128 şubeli Delhaize’in franchising sistemine geçeceğini duyurması üzerine, bunun perakende sektörünün geneline yayılması, işten çıkarmalara, çalışma koşullarının kötüleşmesine ve ücretlerin düşmesine neden olacağı gerekçesiyle grev ve protesto yürüyüşü yaptı.

Renkli giysiler ve flamalarıyla ülke genelinden farklı sendikaların temsilcileri, yerel saatle 11.00 civarında başkent Brüksel'deki Kuzey Tren İstasyonu'nda buluştu.

Binlerce kişi, "Yılmayacağız", "İnsana yakışır ücret, insana yakışır iş ve protesto hakkı" sloganları atarak, Güney Tren İstasyonu'na doğru işlek caddelerden geçerek yürüdü.
Brüksel'de protesto nedeniyle trafik ve toplu ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı.

İspanya'daki adliye memurlarından grev kararı

 

Almanya'da demir yolu çalışanlarının grevi son anda iptal edildi

 

İngiltere’de hemşireler greve gidecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Mayıs 2023 16:22

    BİM A-101 GİBİ ÇOK ŞUBELİ MARKETLERİN ELEMANLARI SENDİKASIZ ÇALIŞTIRILDIKLARINDAN KASADA SAATLERCE AYAKTA ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR MİGROS ÇALIŞANLARI SENDİKALI OLDUKLARINDAN KASADA OTURARAK ÇALIŞIYORLAR AYAKTA SATLERCE ÇALISTIRMAK ZALİMLİKTİR ZULÜMDÜR BUNA SON VERMEK İÇİN BİM-A101 ÇALIŞANLARI DA KANUNLA SENDİKALI YAPILMALIDIR