BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika'da en üst düzey terör alarmı----

Belçika'da en üst düzey terör alarmı

Belçika'da en üst düzey terör alarmı
21 Kasım 2015 - 12:39 www.finansgundem.com

Paris saldırılarından bir hafta sonra, Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör tehdidi alarmı, en yüksek seviye olan 4'e çıkarıldı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör tehdidi seviyesi en yüksek olan 4'e çıkarılırken, metro kapatıldı ve halktan da kalabalık mekanlardan uzak durmaları istendi.

Belçika Tehdit Analiz Koordinasyon Merkezi'den yapılan açıklamada, "Son değerlendirmemiz üzerine, Merkez terör tehdidini Brüksel'de çok ciddi tehdit ifade eden en yüksek seviyeye olan 4'e çıkardı" denildi. Açıklamada ayrıca, vatandaşlara konserler, büyük spor müsabakaları, istasyonlar, havaalanları ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık mekanlardan uzak durmaları çağrısında bulunuldu.

Metro hatlarının en az pazar gününe kadar kapalı kalacağı belirtildi.

Belçika Başbakanı polisin bir evde silah ve patlayıcılar bulmasının ardından başkentte güvenlik alarmını üst seviyeye çıkardı ve halka dikkatli olma çağrısında bulundu.

Önlemler çerçevesinde başkentte tüm metro seferleri iptal edilirken, bazı hatlardaki tramvay seferleri de durduruldu. Durumun her gün yeniden analiz edileceği ifade edilerek, halktan uyarılara dikkat etmeleri istendi.

Brüksel dışındaki diğer yerlerde ise terör tehdidi seviyesi 3'te kaldı.

Belçika'da, Paris'teki terör saldırılarının ardından sık sık baskınlar gerçekleştirilmiş, 10'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan Hamza Attou and Muhammed Amri, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'a yardım etmekle suçlanırken, ismi açıklanmayan bir kişi hariç diğerleri serbest bırakılmıştı.

Belçika Başbakanı Charles Michel de, terör tehdidinin en yüksek düzey olan 4'e çıkarılma kararının, 'Brüksel'de, Paris'tekine benzer saldırı yapılabileceği konusunda somut göstergeler bulunması' nedeniyle alındığını söyledi.

'BİRÇOK KİŞİNİN SİLAHLAR VE PATLAYICILARLA MUHTEMELEN BİRÇOK YERDE SALDIRILAR BAŞLATMASINDAN KORKULUYOR'
Michel, düzenlediği basın toplantısında, halktan tedbirli ve teyakkuzda olmalarını fakat panik yapmamalarını istedi. Başbakan, 'birçok kişinin silahlar ve patlayıcılarla muhtemelen birçok yerde saldırılar başlatmasından korkulduğunu' ifade etti.

DURUM ÇOK CİDDİ
Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon ise basına yaptığı açıklamada, "Durum çok ciddi. Aksi halde terör tehdidi seviyesini en yüksek olan 4'e çıkarmazdık" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen saldırıları düzenleyenlerin bir kısmının Brüksel'in Molenbeek semtinde yaşadığı ortaya çıkmıştı. Aranan zanlılardan biri olan Salah Abdeselam'ın Belçika'ya döndüğüne inanılıyordu.

Belçika'da, Paris'teki terör saldırılarının ardından yoğun baskınlar gerçekleştirilmiş, 10'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan Hamza Attou and Muhammed Amri, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'a yardım etmekle suçlanırken, ismi açıklanmayan bir kişi hariç diğerleri serbest bırakılmıştı.

Paris'teki saldırılara Belçikalı Salah Abdeslam ve kardeşi Brahim Abdeslam'ın da karıştığı tespit edilmişti. Brahim Abdeslam saldırılar sırasında üzerindeki bombayı patlatırken, Salah Abdeslam her yerde aranıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)