BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBelçika'da 'aşırı karlar' vergilendirilecek----

Belçika'da 'aşırı karlar' vergilendirilecek

Belçika'da 'aşırı karlar' vergilendirilecek
03 Ekim 2022 - 11:00 www.finansgundem.com

Belçika, yüksek kazanç sağlayan elektrik üreticileri ve fosil yakıt şirketlerinden 4,7 milyar euro vergi toplamayı planlıyor.

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, ülkede faaliyet gösteren enerji şirketlerinden fazla kazanç vergisi alınmasını içeren teklifini hükümete sundu.

Teklife göre, enerji sektöründeki şirketlerin aşırı kazançları vergilendirilecek.

Yenilenebilir, nükleer ve kömür gibi kaynaklardan elektrik üretenlerin gelirleri 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 döneminde megavatsaat başına 130 euro ile sınırlandırılacak. Bu firmaların, söz konusu fiyat üzerindeki elektrik satışları "aşırı kazanç" olarak kabul edilecek.

"Dayanışma katkısı"

Yüksek kar sağlayan fosil yakıt sektöründen de "dayanışma katkısı" adı altında vergi alınacak. Bu katkı doğal gaz, petrol, kömür ve rafineri gibi alanları kapsayacak.

Bu uygulamayla elektrik üreticileri ve fosil yakıt şirketlerinden 2022 yılında 1,8 milyar euro, 2023 yılında da 2,9 milyar euro kaynak sağlanacak. Bu yıl ve gelecek yıl toplanacak 4,7 milyar euro ile enerji krizinden en fazla etkilenen hanelere ve işletmelere destek verilecek.

Söz konusu teklifin yürürlüğe girmesi için hükümet tarafından onaylanması gerekiyor.

AB üyesi ülkeler, geçen hafta enerji krizine karşı elektrik talebinin zorunlu düşürülmesi, ucuz maliyetli elektrik üreticilerinin gelirlerinin sınırlandırılması ve fosil yakıt üreticilerinden katkı alınmasını içeren tedbirlerde anlaşma sağlamıştı.

Belçika, enerji firmalarını vergilendirme teklifini bu çerçevede hazırladı.

Belçika'da enflasyon 47 yılın zirvesinde

 

AB'den enerji krizine çözüm: 'Enerji birliği'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)