BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika test stratejisini değiştirmek istiyor----

Belçika test stratejisini değiştirmek istiyor

Belçika test stratejisini değiştirmek istiyor
11 Şubat 2022 - 16:59 www.finansgundem.com

Belçika hükümeti, günlük maliyeti 3 milyon euroyu bulan korona virüs testi uygulamalarını değiştirip daha az test yapmayı planlıyor.


Hükümetin pandemi ile ilgili sağlık politikalarından sorumlu Komiseri Pedro Facon, salgının gidişatına göre testleri azaltıp artırma imkanı veren bir sistem geliştirmek istediklerini açıkladı. Şu anda hastalık semptomu gösteren herkese test yapıldığını hatırlatan Facon, "Bunu değiştirmenin zamanı geldi" dedi. Facon, hükümetin laboratuvarlarla pazarlık yaparak test maliyetlerini düşürmek istediğini de söyledi.

Hükümet, özellikle Omikron'un ortaya çıkmasıyla başlayan beşinci dalgada zirvenin geride kalmasından sonra bugün tedbirleri gevşeterek kırmızı koddan turuncu koda geçmeye hazırlanıyor. Hükümetin salgın politikalarında danışmanlık yapan virolog Steven Van Gucht da bugünkü karar toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, test stratejisinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Van Gucht, test ve takip süreçlerinde kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve bakımevlerinde kalanlar gibi kişilere odaklanmak gerektiğini aktardı.

Ülkede son bir haftada günlük ortalama 72 bin test yapıldı. Salgının başından bu yana yapılan test sayısı 31 milyonu geçti. Salgının zirve yaptığı dönemlerde günlük test sayısı 120 bini aşmıştı. Belçika'da virüs belirtisi gösterenler ücretsiz test yaptırabiliyor.

Danimarka Kovid-19 aşılama programını sonlandırıyor

 

Fransa ve İtalya'da da Kovid-19 önlemleri gevşetiliyor

 

Çin'de 101 Kovid vakası tespit edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)